Trabzon'da hava durumu

Karadeniz bölgesi ve yurtta hava durumu

Trabzon'da hava durumu
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Zonguldak, Bartın, Sinop, Karabük ve Trabzon çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Doğu Anadolu'nun doğusu, Karabük ile Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısında, gece saatlerinde ise yurdun iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde don olayı bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacak.

Bu geceden başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca gece ve sabah saatlerinde Karadeniz’in ve Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi, ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde hafif, yer yer orta, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli zirai don olayı bekleniyor. Tarımsal faaliyetler ve Seracılık ile uğraşan vatandaşların don olayı karşısında tedbirli olması uyarısı yapıldı. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu 11
Rize: Yağmurlu 12 
Artvin: Yağmurlu 5
Ordu: Çok bulutlu 9
Giresun: Yağmurlu 8
Bayburt: Kar yağışlı 0
Gümüşhane: Kar yağışlı 2 
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 12
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 7
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 14
İzmir: Az bulutlu ve açık 15
Adana: Az bulutlu ve açık 20
Antalya: Az bulutlu ve açık 19
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı 1
Diyarbakır: Az bulutlu 13

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel