Trabzon'da doktorlar bile hastaneden şikayetçi

MHP'den Sağlık Bakanına tepki

Trabzon'da doktorlar bile hastaneden şikayetçi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ,  ‘Trabzon’u sağlık kenti yapacağız’ yönündeki açıklamalarına Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk’den sert tepki geldi. Haber61.net’e yaptığı açıklamada Çelenk, “Sağlık Bakanı Trabzon’u sağlık kenti yapacağız diye açıklama yaparken sanırım Trabzon’daki hastanelerin içler acısı durumda olduğunun farkında değil. Bölgemiz ve Trabzon’un en büyük hastanesi olan KTÜ’ye bağlı Farabi Hastanesinden gün geçmiyor ki bir şikayet almayalım. Önce temizlik, sonra park sorunu çözüm beklerken birde hasta refakatçılarının şikayetleri eklendi.”dedi.
 
Çelenk, “Bu şikayetler sadece hasta ve refakatçısı değil, çalışan doktorlar ve personelinde şikayeti olmuştur. Sorun hastanenin, beş giriş-çıkış kapısı olmasına rağmen mesai saatleri bitiminde bu kapılar kapatılıp, sadece eski binadaki kapının açık tutulması ciddi bir sorunu beraberinde getirmektedir. Şöyle ki Farabi Hastanesinin bölge hastanesi olması hasebi ile çevre illerden gelen hasta ve refakatçiler hastaneyi, iyi bilmemektedir.”ifadelerini kullandı.
 
Hastaların hastanede kapı bulamadığını vurgulayan Çelenk, “Mesai saatleri dışında bir ihtiyaç hasıl olduğunda kantine veya lokantaya gitmek için hasta veya yakını çıkış kapısını bulup, ihtiyaçlarını gidermek istemesi durumunda uzun bir arayış içerisine giriyor, bazen çıkış kapısını bulamıyor koridorlarda yollarını kaybediyor. Oysa kantine veya lokantaya en yakın kapı açık tutulsa çok daha kolay bir şekilde ihtiyaçlarını karşılar ve hastalarının yanına dönerler. Bu konuda yaptığımız araştırmalarda kapıların Sayın Başhekim tarafından kapatıldığını öğrendik.”şeklinde konuştu.
 
Açıklamanın son bölümünde Çelenk, Biz Trabzonluların bile sıkıntı yaşadığı Farabi Hastanesinde çevre illerden gelen hasta ve yakınlarının çok daha zor anlar yaşadığı aşikardır. Bu sorunun bir an önce yetkililer tarafından çözülmesini istiyor ve takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isterim şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel