Trabzon Çimento fabrikası taşınıyor!

Bakan Bayraktar’ın ‘Artık  geri dönüşü yok. Acil taşınmalı’ dediği Değirmendere’deki Aşkale Çimento’nun, yıllardır şehrin önünü tıkayan fabrikasını yıl sonuna kadar Akoluk’taki 260 dönümlük arazisine taşıyacağı öğrenildiTRABZON’UN BÜYÜK SORUNUYDUTrabzon’u

Trabzon Çimento fabrikası taşınıyor!

Bakan Bayraktar’ın ‘Artık  geri dönüşü yok. Acil taşınmalı’ dediği Değirmendere’deki Aşkale Çimento’nun, yıllardır şehrin önünü tıkayan fabrikasını yıl sonuna kadar Akoluk’taki 260 dönümlük arazisine taşıyacağı öğrenildi

TRABZON’UN BÜYÜK SORUNUYDU

Trabzon’un hava kirliliği açısından da kanayan yarası haline gelen, uzun yıllardır şehrin en büyük sorunlarından biri olarak adlandırılan, her dönem ‘Kalkacak mı, kalkmayacak mı?’ sorusu, Aşkale Çimento’nun Akoluk’taki 260 dönümlük yeni adresinin belirlenmesiyle cevabını buluyor.

BAKAN TAVİZ VERMEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Bu fabrika buradan ne pahasına olursa olsun taşınmalı” diyerek taviz vermediği fabrika için, Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile bir görüşme yaptığı öğrenildi.

YENİ ADRES AKOLUK OLACAK

Yapılan görüşme sonrasında Aşkale Çimento’nun Akoluk’ta aldığı, 260 dönümlük arazi üzerine fabrikayı  taşımaya karar verdiği, bu yönde ÇED raporunu da aldığı belirtiliyor. Taşınmanın 2014’e kadar gerçekleştirileceği, üretime orada devam edeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler