Trabzon Cimento fabrikası sözü

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da her seçim çimento fabrikası kaldırılacak vaadi bu yıl henüz bir aday tarafından dile getirilmedi. Yerel seçimlerde AK Parti kanadı bu fabrikanın kaldırılması için çalışmaları oldukları belirtmiştiler. Ortahisar Belediy

Trabzon Cimento fabrikası sözü

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da her seçim çimento fabrikası kaldırılacak vaadi bu yıl henüz bir aday tarafından dile getirilmedi. Yerel seçimlerde AK Parti kanadı bu fabrikanın kaldırılması için çalışmaları oldukları belirtmiştiler. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, seçimden sonra çalışmaları olduklarını ifade ederek en kısa sürede bu fabrikanın kalkması gerektiğinin belirtmişti. Yerel seçimin üzerinden 1 sene 1 ay geçti ve verilen vaatler tutulmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Trabzon’a yaptığı ziyarette Trabzon’a yakışmadığını söylediği Çimento fabrikası için “Şehrin merkezindeki harabe yerler düzenlenecek. Çimento fabrikası kalkacak. Buranın sahipleri ile görüşün ‘bizi 2015 sonuna kadar bekletmesinler, neyse bedeli bedelini ödeyelim. Burası Trabzon’a yakışmıyor” demişti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Gümrükçüoğlu, 2015 yılı sonuna kadar çimento fabrikasının edinilmiş bir hakkı olduğunu belirterek “Hukuki bir süreç bu süreç. Hukuki ölçülerle birlikte oradaki mevcut arkadaşımızın aslında orası onun özel mülkü haline gelmiş. Hukuki ölçüler çerçevesinde bizim onlarla görüşmelerimiz sürüyor. 2015 yılı sonuna kadar edinilmiş bir durumu var. Kendisinin rızası ile o alanda bir işlem yapabilmemiz için hukuki anlamda görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Trabzon Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yıllardır taşınması yılan hikayesine dönen Değirmendere mevkiindeki Çimento Fabrikası'nın taşınmasıyla ilgili olarak fabrika yetkilileriyle görüştüklerini belirterek fabrikanın taşınması konusunda fikir birliğine varıldığını kaydetti.

.Bu açıklamaları siyasiler söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler