Trabzon CHP kendi ile çelişiyor

 AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, CHP İl Başkanı Yavuz Karan’ın Trabzon Belediyesi’nin 4 yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği basın toplantısında ortaya koyduğu ifadelerin içi boş yorumlar olduğunu söyledi. Karan’ın Trabzon Belediyesi’nin h

Trabzon CHP kendi ile çelişiyor

 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, CHP İl Başkanı Yavuz Karan’ın Trabzon Belediyesi’nin 4 yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği basın toplantısında ortaya koyduğu ifadelerin içi boş yorumlar olduğunu söyledi. Karan’ın Trabzon Belediyesi’nin hizmet üretemediği yönündeki söylemlerine, Günnar “Sayın Karan sanırız bu şehirde yaşamıyor. Trabzon’daki değişimi görmemek için iyi niyetli olmamak gerekiyor” diyerek cevap verdi.
 
BELEDİYE ÇALIŞMALARIMIZI HALKIMIZ TAKDİR EDİYOR
 
Merkezi hükümet ile belediyenin ortaklaşa yaptığı projeler dışında Trabzon Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yaptıkları çalışmaların halkımız tarafından takdir edildiğini kaydeden Günnar, “Meydan Parkı’nı, Yürüyüş Yolu’nu ve ışıklandırmasını, yeni alınan otobüsleri, iş makinelerini, 2 El Oto Galericiler Sitesi’ni, Fatih Tanjant bağlantı yolunu, Teknik Hizmet Birimleri Binalarını, yeni asfalt plentini, yeni beton santralini, kent bilgi sistemini, oyun parklarının tamamının yenilenmesi, çocukların en neşeli dakikalarını geçirdiği Oyuncakistan’ı ve daha nicelerini görmek istemeyen CHP il Başkanı ile ilgili yorumu Trabzon halkının takdirine bırakıyoruz. Dilerlerse yapılan bu hizmetleri beraberce gezip kendilerine ayrıca gösterebiliriz. AK Belediyeciliğin en güzel örneklerini gösteren Trabzon Belediyesi’ne iktidarımızın desteği bundan sonra da devam edecektir. Çünkü iktidarımız proje üreten, yatırım peşinde koşan, kenti için gecesini gündüzüne katan hangi partiden olursa olsun bütün belediye başkanlarına yardımcı olmayı bir görev bilmektedir. Trabzon ve ülkemiz için muhalefetten gelecek her türlü öneri ve eleştiriye açığız. Ancak bugüne dek öneri yerine gerçekleri karalayan ve görmemezlikten gelen bir muhalif zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.
 
CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN BAŞARILI BULDUĞUNU, CHP İL BAŞKANI BAŞARISIZ BULUYOR
 
Trabzon Belediyesi’nin kendi imkânları ile 130 milyon liralık yatırım ve hizmet yaptığını kaydeden Günnar, “Trabzon Belediyesi’nin 2012 de gerçekleşen bütçesi 158 milyon liradır. Sayın Karan Trabzon Belediyesi’nin 2012 faaliyet raporunun çok başarısız bulduğunu söylemektedir. Bir İl Başkanı teşkilatından bu kadar uzak olmamalıdır. CHP’nin il başkanının başarısız dediği Trabzon Belediyesi’nin 2012 faaliyet dönemi meclisteki CHP’li, AK Partili ve bağımsız üyenin oylarıyla oybirliği ile başarılı bulunmuştur. Kendi partilisinin seçilmiş üyelerinin başarılı bulduğu faaliyet dönemini CHP’nin İl Başkanının başarısız bulması sanırız CHP’ye has bir özellik” diye konuştu.
 
YATIRIM YAPAN BELEDİYENİN BORÇLANMASI NORMAL, ANORMAL OLAN YATIRIM YAPMAYAN BELEDİYENİN BORÇLANMASIDIR.
 
Trabzon Belediyesi’nin yatırım yaptığını, bunun karşılığında da borcunun arttığını, ancak CHP’li belediye döneminde mülklerin satılmasına, önemli bir yatırımın yapılmamasına rağmen borcun arttığına dikkat çeken Günnar, şunları söyledi: “Trabzon Belediyesi CHP’li belediye başkanının yönetimindeyken toplam 12 milyon liralık yatırım dahi yapmamışken Sn. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığı döneminde Trabzon Belediyesi sadece 25 milyon liralık 123 iş makinesi almıştır. Bu bile CHP’li belediye ile AK Belediyecilik arasındaki farkı ortaya koymaktadır. Önceki dönemde 35 milyon lira borçla göreve gelen belediye yönetimi 23 milyon liralık mülk satışı gerçekleştirmiştir. Bu mülklerin satışını borçtan düşürdüğümüzde borç 12 milyon liraya iner. 2004 -2009 yılları arasında CHP’li belediye başkanı döneminde Uzunsokak düzenlemesi 729 bin TL’dir. Hamamizade için 6 milyon 886 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu dönemde Hamamizade’nin kalan kısmına bugün ki belediye yönetimi 6,5 milyon TL ödenmiştir. CHP’li yönetim ayrıca Kalkınma Parkı için ise 1 milyon 214 bin TL harcamıştır. Beşirli semt pazarına harcanan para ise 765 bin TL’dır.
 
Toplamda bunlar yatırım miktarı olarak 9 milyon 594 bin TL etmektedir. Bunun haricinde Atapark’ta ki hizmet binasının alanı için de 3 milyon TL ödenmiştir. 9 milyon 594 bin TL’ya bu 3 milyon TL ilave edildiğinde 12 milyon 594 bin TL’lık yatırım yapılmış olduğu ortaya çıkar. 12 milyon liralık borca bu yatırımları eklediğimizde CHP’li belediyenin görevi 24 milyon 500 bin lira borçla teslim etmesi gerekirken borç 73 milyon lira olmuştur. Trabzon Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun her zaman söylediği gibi ’73 milyon borçla değil 173 milyon borçla devretseydi de hizmet yapsaydı’ sözünü bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Ama ne yazık ki 2004 -2009 döneminde bu söylediklerimiz dışında bir hizmetin olmadığı görülmektedir. Sayın Karan’a önerimiz bunları iyi öğrenmesi ve ondan sonra açıklama yapmasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler