Trabzon bu fotoğraflarla tanıtılacak

Trabzon turizmini ulusal ve uluslararası platformda tanıtacak olan “Trabzon’um” kataloğu düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.“Trabzon’um” kataloğunun basın tanıtım toplantısında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ilk b

Trabzon bu fotoğraflarla tanıtılacak

Trabzon turizmini ulusal ve uluslararası platformda tanıtacak olan “Trabzon’um” kataloğu düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.

“Trabzon’um” kataloğunun basın tanıtım toplantısında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ilk baskısı bin 500 adet gerçekleşen Trabzon kataloğunun kentin tanıtımına ulusal ve uluslararası alanda yeni bir soluk getirdiğini belirtti.

Başkan Hacısalihoğlu, kataloğun Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Ekonomi Bankası işbirliğinde yapıldığını ve fotoğraf sanatçısı Fazıl Saraç’ın eserlerinden oluştuğunu belirterek, Trabzon’un turizmine ulusal ve uluslararası tanıtım katkısı vereceğini söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu, kataloğun yarısını oda diğer yarısını da TEB aracılığı ile hedef pazarlara ulaştırılacağını dile getirerek, Trabzon’a daha fazla turist ve toplantı, kongre çekilmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy da, Doğu Karadeniz Bölgesi sadece Türkiye’de değil dünyada meşhur olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın neresine giderseniz gidin bu kadar güzelliği bir arada bulamazsınız. 4 mevsim 12 ay yazı kışı ilkbaharı ve sonbaharı her mevsimin ayrı bir güzelliği vardır. Dünya turizmi dağlara, yaylalara ve yeşil ormanlara yöneldi. Bu bölge büyük bir uluslararası turiz bölgesi olacaktır. Kültür ve tarihi ile Avrupa’lıların ilgisini çekmektedir. Körfez ülkelerini de yeşil doğası ile büyülemektedir. Kafkas ülkeleri ve Orta Asya Cumhuriyetleri’nin yanı sıra Karadeniz’e komşu ülkelerinde alışveriş, deniz kum ve tatil için tercih ettikleri çok yönlü turizm bölgesidir” dedi.

Katalogda yer alan 250’yi aşkın fotoğraf Trabzon’un tarihi ve kültür yapıları, müzeler, turizm bölgeleri, eğitim kurumları, camiler, kaleler, surlar, el sanatları, balıkçı barınakları, deniz alışveriş merkezleri, balık avcılığı, martılar, tarım, geleneksel yaşam, fındık ve çay başta olmak üzere yöreye özgü ürünler, yöre mutfağı, folklor, yöreye özgü bitki türleri, yayla göçü, yaylalardan ve doğadan oluştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel