Trabzon bu duruma ağlıyor

TUİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde işsizliğin en yüksek olduğu ilin Trabzon olduğu açıklandı. Trabzon’da işsizlik oranı % 7.4 iken, Ordu’da bu rakam 6.1 olarak gerçekleşti.  DOĞU Karadeniz Bölgesi’nde geçtiğ

Trabzon bu duruma ağlıyor
TUİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde işsizliğin en yüksek olduğu ilin Trabzon olduğu açıklandı. Trabzon’da işsizlik oranı % 7.4 iken, Ordu’da bu rakam 6.1 olarak gerçekleşti. 
 
DOĞU Karadeniz Bölgesi’nde geçtiğimiz 2013 yılında işsizlik oranı en yüksek il yüzde 7,4 ile Trabzon olurken, en düşük il ise yüzde 6,1 ile Ordu oldu. 
 
TUİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, ülkemizde 2013 yılında işsizlik oranının en düşük olduğu il yüzde 4,2 ile Karaman, en yüksek olduğu il ise yüzde 23,4 ile Batman oldu. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ise Trabzon yüzde 7,4 işsizlik oranı ve yüzde 46,6 istihdam oranı ile başı çekti. Ordu ise yüzde 6,1 işsizlik oranı ve yüzde 49,0 istihdam oranı ile işsizliğin en düşük olduğu il oldu. Giresun’da işsizlik oranı yüzde 6,5 istihdam oranı ise yüzde 47,9; Rize’de işsizlik oranı yüzde 6,7 istihdam oranı yüzde 48,1; Artvin’de işsizlik oranı yüzde 7,1 istihdam oranı yüzde 47,1 ve Gümüşhane’de işsizlik oranı yüzde 7,2 ve istihdam oranı yüzde 46,3 olarak gerçekleşti.
 
Öte yandan, Türkiye’de 2013 yılında işsizlik oranının en düşük olduğu İl’in %4.2 ile Karaman, en yüksek olduğu İl’in ise %23.4 ile Batman olduğu kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel