Trabzon botanik parkına Batum örneği

 Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, Batum Belediye Başkanvekili Natiya Surguladze ve meclis üyesi Seyfullah Kınalı ile birlikte Botanik Parkı’nı gezen Başkan Gümrükçüoğlu, Çamoba’da yıllarca askeri alan olarak kullanılan ve belediyeye kazandırıl

Trabzon botanik parkına Batum örneği

 

Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, Batum Belediye Başkanvekili Natiya Surguladze ve meclis üyesi Seyfullah Kınalı ile birlikte Botanik Parkı’nı gezen Başkan Gümrükçüoğlu, Çamoba’da yıllarca askeri alan olarak kullanılan ve belediyeye kazandırılan 103 dönümlük alanda dünya harikası bir botanik parkı yaparak Trabzon’a kazandıracaklarını kaydetti. 
 
Batum Botanik Parkı’nın yüz yıllık bir geçmişi olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “Dünyanın en güzel botanik parklarından birisi. Hepimizin bildiği gibi dünyada botanik parklarıyla öne çıkan şehirler var. Singapur, Londra, Viyana ve Batum’da güzel botanik parkları var. Batum Botanik Parkı geçmişi münasebetiyle çok ilgi çekici ve ılıman ikliminden ötürü tropikal bölgelerin ağaçlarını bulundurabilen çok güzel büyük bir alan. Şuanda burada 160 personel hizmet veriyor.
 
Trabzon’da kuracağımız ve projesini hazırlamakta olduğumuz botanik parkımız ise bildiğiniz gibi 103 metrekare yani 103 dönüm. Hemen hemen buradaki botanik parkının onda biri gibi. Biz Çamoba’daki mevcut ağaçları ve mevcut eserleri hep muhafaza ederek dünyanın en ilginç örnekleri ile buluşturmaya çalışacağız. Botanik Parkı ile birlikte hem Trabzon’un marka değeri artacak hem de yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edecekleri yeni bir yaşam alanı ortaya çıkmış olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler