Trabzon bölgenin dışa açılan kapısıdır

Ziyarette konuşma yapan Vali Öz, “İran ve Türkiye bölgede köklü geçmişi olan ve aralarındaki ilişkileri dostluk ve derinlere dayanan iki ülke konumundadır. Şehrimiz içinde İran ile ticari ilişkiler anlamında tarihten gelen bir öneme sahiptir.Bölgenin dışa

Trabzon bölgenin dışa açılan kapısıdır

Ziyarette konuşma yapan Vali Öz, “İran ve Türkiye bölgede köklü geçmişi olan ve aralarındaki ilişkileri dostluk ve derinlere dayanan iki ülke konumundadır. Şehrimiz içinde İran ile ticari ilişkiler anlamında tarihten gelen bir öneme sahiptir.

Bölgenin dışa açılan limanı burasıdır. Trabzon, Türkiye ve İran ile olan  ilişkiler içerisinde, Ortadoğuda oluşan  gelişmelerden en fazla  etkilenen illerden bir tanesidir. Dolayısıyla bu ilişkiler, uluslararası hukuk ile birlikte Dışişleri Bakanlığımızın ve devletimizin belli ilkeler çerçevesinde ticari ilişkilerin, bölgede turizmin ve diğer alanlardaki iş birlikteliklerinin gelişmesi iki ülke halkının menfaatinedir.

TRABZON’DA İRAN KONSOLOSLUĞUNUN BULUNMASINI ÇOK ANLAMLI BULUYORUZ

Bu doğrultuda Trabzon ilinde konsolosluğumuzun olmasını anlamlı buluyoruz. Bundan sonraki süreçte de, bugüne kadar olduğu gibi iki ülke vatandaşlarının kültür, ticaret ve turizm konusunda ilişkilerinin gelişmesi için il düzeyinde yapılması gereken çalışmaları uyum ve iş birliği içerisinde yürüteceğiz” dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İKTİSADİ İLİŞKİLER YÜKSEK DÜZEYDEDİR

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Meşhud Nohasi de konuşmasında,'' Ne mutlu ki eski
tarihten beri İran ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkileri vardır ve devam etmektedir. İki ülke arasındaki iktisadi münasebetler yüksek düzeydedir. İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerde daha büyük ufuklar çizilmiştir. İran'ın Doğu Azerbaycan ülkesiyle Trabzon arasında daha sıkı ilişkiler olmuş ve iyi yolcu seferleri yapılmıştır. Daha önceki bazı valiler İran'a seferler yapmışlardır ve bizlerde bu seferlerin karşılığını yapmak niyetindeydik. Umarım sizin koordinasyonunuzda bunu gerçekleştiririz. Bundan sonraki zaman diliminde İran ile Trabzon arasındaki ilişkilerin daha yüksek seviyeye çıkması için çaba gösteririz'' diye konuştu.

Görüşmede İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Nohasi, Vali Öz’e hediyesini sundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel