Trabzon bize destek veriyor!

Bir süre önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile bakanlar kurulunun belirlediği Akil İnsanlar heyeti Trabzon’a gelerek bir otelde süreci önceden belirlenen kişilere anlattı. Akil İnsanlar o toplantıya 300 kişiyi davet etmiş fakat katılım 80 kişiyle kalmıştı

Trabzon bize destek veriyor!

Bir süre önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile bakanlar kurulunun belirlediği Akil İnsanlar heyeti Trabzon’a gelerek bir otelde süreci önceden belirlenen kişilere anlattı. Akil İnsanlar o toplantıya 300 kişiyi davet etmiş fakat katılım 80 kişiyle kalmıştı. Otel dışında çok büyük protestolarla karşılaşan akil insanlar Ordu, Giresun, Rize ve Gümüşhane’den gelen takviye jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında toplantı düzenlemişti. Bu kadar yoğun güvenliğe rağmen Akil İnsanlar heyeti protestodan kaçamadı.

SÜRECİ HÜKÜMET YÖNETİYOR

Bu toplantıdan sonra ilk defa konuşan Akil İnsanlar heyeti Karadeniz grup başkanı Yusuf Şevki Hakyemez  “Süreci yöneten biz değiliz, süreci yöneten hükümettir.”ifadesine yer verdi. Hakyemez, “Bizler süreci ne için desteklediğimizi ifade ediyoruz. Bu sürece ilişkin herkesin bildiği şeyleri biliyoruz. Şöyle düşünmemek gerekir.Bir plan var bu plan doğrultusunda ilerleyecek, sonuç şöyle, böyle bitecek diye birşey söylenemez.Bu mekanik bir anlayış olur.Netice de bu bir siyasi alandır. Benzer süreç diğer ülkelerde de yaşanmıştır. Mesela İngiltere’de, hükümet o süreci yönetirken Türkiye kadar  şeffaf değildi.”dedi.

BEN HÜKÜMETTE GÜVENİYORUM

Dönemin içişleri bakanı bu konu ile ilgili kendisine soru sorulduğunda "Lanet olası örgütten bana bahsetmeyin" diye cevap verdiğini anlatan Hakyemez, “Sanki öğle bir süreç yürütülmüyormuş gibi.Ama Türkiye'de herşey kamuoyu huzurunda gerçekleşiyor. İmralı’ya kim gönderildi, İmralı’dan kim geldi. Bu konular tefaruatıyla biliyor insanlar ama daha detaylı bilmek istiyorlarsa şahsen bunu doğru bulmuyorum.Tabiî ki hükümetin manevraları olacaktır. Hükümetin bu noktada bildiği bizimle paylaşmadığı konular olabilir. Buda saygı değer bir durumdur. Aksi takdirde bu süreç işlemez. Ben hükümete güveniyorum. Bu hükümet Ak parti hükümeti değil bir başka hükümet olsaydı yine desteklerdi. % 50 oy alan bir parti bu sürece ilişkin memleketi bölecek kararlar almaz.Bu ülkede her parti vatanseverdir.”şeklinde konuştu.

MEYDAN PARKINDA YAPMAZDIK

Süreçteki görevlerini tek tek sıralaya Akil İnsan Hakyemez, “  Trabzon ne düşünüyor sürece ilişkin bunun analizini yapmak gerek. Şimdi bunu meydan da yapmaya kalkarsak.Bu analizi elde edemeyiz. Netice de toplantı yaptığımız alan dışında bile protestolar yaşandı. Protestolardan rahatsız olmuyorum ama söylemek istediğim şey biz onları içeri almış olsak yada aynı alanda birşey anlatmaya kalksak mümkün olmazdı.Biri diğerin sözü kesiyor, kimse kimseyi dinlemiyor olacaktı.biz bunu istemiyoruz .Kimse kimsenin sözünü kesmeden, isteyenler istediklerini dile getirsinler  dedik. Trabzon halkı ne düşünüyor onu anlayalım istedik.Onun için böyle bir yol izledik.”dedi.

BENCE TRABZON DESTEK VERİYOR

Amaçlarının şov yapmak olmadığını ifade eden Hakyemez, “ Bizim amacımız şov yapmak değil.Önemli olan insanların görüşlerini alabilmek.Sizde bizim yerimizde olsanız bu formatı izlerdiniz.Şunu da belirtmek istiyorum mümkün olduğunca değişik görüşleri bir araya topladık.Sosyalisti, ataisti, muhalefeti.. Hatta muhalif kesimlerden davet ettiklerimiz vardı gelmediler.Onları zorla getiremezdik. Kendilerinin takdiridir gelip gelmemek. Trabzonluların çoğunluğu sürece destek veriyor. Bu kayıtsız şartsız herşeyi kabul ediyorlar demek değil elbette. Tek devlet tek millet, tek bayrak ve memleket şartlarıdır.Bizimde amacımız bu.Mesela Abdullah Öcalanı salıverelim diye bir durum yok.Ama süreci sabote etmek isteyenler çok değişik şeyler ortaya koyuyorlar.”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler