Trabzon birinci seçildi

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, ‘Türkiye’nin En Temiz Şehri Yarışmasında’ dereceye giren belediyelere, ödülleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ankara’da verilecek. Trabzon Bele

Trabzon birinci seçildi

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, ‘Türkiye’nin En Temiz Şehri Yarışmasında’ dereceye giren belediyelere, ödülleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ankara’da verilecek. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında olan belediyeler arasında birinci seçilen Trabzon Belediyesi’nin ödülünü almak için Ankara’ya gidecek. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada birinci olmalarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da çevre bilincini geliştirmek amacıyla tüm Trabzonlular ile birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.
Başkan Gümrükçüoğlu, çevre bilincini geliştirmek amacıyla dört yıl içerisinde okullar arasında çevre konulu resim, fotoğraf, kompozisyon, şiir ve benzeri yarışmalar düzenlediklerini belirterek, “Ayrıca okullar ve mahalleler arasında atık pil toplama yarışmalarını her yıl düzenli olarak yapıyoruz. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller veriyoruz. Bunun yanında okullarımızın ve vatandaşların katılımı ile çeşitli temizlik kampanyaları düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ÇEVREYE VE EKONOMİYE KATKI
Trabzon’un, geri dönüşüm konusunda Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer aldığını dile getiren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da günde ortalama 21 ton ambalaj atığının geri kazandırıldığını söyledi.
Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da ambalaj atıkları ayrıştırılarak toplanması uygulama ile yılda 245 bin ağacın kesilmesi önlenirken; 2 milyon 160 bin TL tasarruf yapıldı. Günde ortalama 21 ton ambalaj atığı geri kazanılırken; Trabzon, geri dönüşüm konusunda Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer alıyor. Trabzon Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu, geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının kaynağından ayrıştırılarak toplanması uygulaması kapsamında, lisanslı firmalarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucu, şehrimizde oluşan çöpün yüzde 9’u ambalaj atığı olarak geri kazanıldı. Ambalaj atığı toplama faaliyetleri çerçevesinde mahallelere 600 adet geri dönüşüm konteyneri yerleştirildi” şeklinde konuştu.
 
DÖRT YILDA YAKLAŞIK 12 TON ATIK PİL TOPLANDI
Doğaya ve çevreye içinde bulunan kimyasal maddeler yoluyla zarar veren atık pillerin toplanarak bertaraf edilmesi için Trabzon Belediyesi'nin başlattığı kampanya ile kent genelinde çok sayıda atık pil toplandığını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Dört yıldan beri sürdürülen atık pil toplama kampanyasında yaklaşık 12 ton atık pil toplandı. Atık pillerin çevreye zarar vermemesi için okullar, muhtarlıklar, kamu kuruluşları, alışveriş merkezleri, fotoğrafçılar olmak üzere yakışık 200 adet atık pil toplama kutusu yerleştirdik. Belediye, gelen talepler doğrultusunda atık pil toplama kutularını vermeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel