Trabzon bilim merkezi oluyor

 Trabzon Belediyesi'nce Bilim Merkezi kurulacak.Yenimahalle sahil şeridindeki fuar alanında kurulması planlanan Bilim Merkezi ile ilgili sivil toplum örgütleri ve oda temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınması için Belediyesi Meclis Salonu'nda toplant

Trabzon bilim merkezi oluyor

 Trabzon Belediyesi'nce Bilim Merkezi kurulacak.

Yenimahalle sahil şeridindeki fuar alanında kurulması planlanan Bilim Merkezi ile ilgili sivil toplum örgütleri ve oda temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınması için Belediyesi Meclis Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın, Türkiye'deki bilim merkezlerinin temellerinin 2004 yılında Bilim Teknik Yüksek Kurulu toplantısında atıldığını belirtti.

 

Söz konusu tarihten itibaren illerde bilim merkezlerinin kurulması için çalışmaların başladığını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

 

"27 Aralık 2011'da yapılan son Bilim Teknik Yüksek Kurulu toplantısında ise 2016 yılı itibariyle tüm büyükşehirlerde ve 2023 itibariyle de tüm illerde bilim merkezlerinin kurulmasına karar verildi. 2016 yılına kadar tamamlanması hedeflenen projeler için yaklaşık 500 milyon lira, 2023 yılına kadar ise 1 milyar liranın üzerinde kaynak harcanarak 81 ile bilim merkezlerinin kurulması kararı alındı. Bu kapsamda Trabzon için bir çekim noktası oluşturacak Bilim Merkezinin eski fuar alanında yapılması planlanmaktadır."

 

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu ise bilim merkezlerinin önemine değinerek,

 

"Yapılan bu toplantıyla proje için önemli bir adım atılıyor. Sivil toplum örgütlerinin ve odaların fikirlerinin alınması bu önemli projeye ciddi olarak bakıldığını gösteriyor. Bilim merkezine her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler