Trabzon belediyesini topa tuttu!

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, düzenlediği basın toplantısında Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu eleştirerek seçim öncesi vaad ettiği projeleri gerçekleştiremediğini ileri sürdü. Parti binasında düzen

Trabzon belediyesini topa tuttu!

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, düzenlediği basın toplantısında Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu eleştirerek seçim öncesi vaad ettiği projeleri gerçekleştiremediğini ileri sürdü.
 
Parti binasında düzenlenen basın toplantısında partililer de hazır bulundu. İl Başkanı Karan, Başkan Gümrükçüoğlu'nun 4 yıllık görev süresi içersinde iyi yönetim göstermediğini ileri sürerek , "Bin 440 gündür Trabzon’un, Ortahisar’ın başında olan belediye başkanının icraatlarına bakmış olduğumuz zaman seçimden önce halkımıza vaatteği projeler ile şimdiki gerçekleştirdiği projeler arasında çok büyük fark olduğunu üzülerek görüyor ve yaşıyoruz. Trabzon gibi marka bir kent olma yolunda ortaya çıkan bu durumu bizleri rahatsız ediyor. İkinci el oto galericilerinin inşaatında hukuksuzluk vardır. Başkanın bu konuyla ilgili şu sorularımıza cevap vermesini istiyoruz. 31. 21. 2012 tarihi itibariyle size teslim edilmesi gereken anlaşmayı niye uzatma ihtiyacı hissettiniz? Bu inşaatı gerçekleştiren firmayla bir organik bağınız mı var? kulağımıza gelen yolsuzluk iddiaları var. Bu konulara açıklık getirsin. Tatmin olmak istiyoruz. Soruşturma başlatılmış mı ya da başlatılacak mı? Yaptığımız işlerin doğru olduğuna inanıyorsanız 4 yılı değerlendiren toplantısına bizi de çağırın. Soru cevap şeklinde değerlendirme yapalım. Biz yanlış biliyorsak çıkar kamuoyundan özür dileriz" dedi.
 
Trabzon ucube üst geçitlerle anıldığını ifade eden Başkan Karan, "Karayolları müdürünün sesi çıkmıyor. Karayolarının karla mücadeleyle ilgili bir takım ihaleleri oldu. Türkiye genelinde 10 bin tane işçimiz bu işte çok deneyimli bu işi çok iyi yapan ekip olmasına rağmen Karayolları Türkiye genelinde bu işleri ihale yöntemiyle çeşitli firmalara verdi. Karla mücadeleyi karayolları adına bir takım özel firmalar yapmaya çalıştı. Oysa karayollarının 11 bin 500 iş makinesi vardır. Bu ihaleyi alanlar karayollarına ait iş makinelerini kullanıyor. Yani vatandaşın vergileri birilerinin cebine rant olarak giriyor. Karayolları bölge müdürüne, yetkililerine ve AK Parti'nin Trabzonlu bakanına buradan sesleniyorum. Bu ülkede 2 milyon insan yatağa aç girerken birilerinin taşeronu olmayın. Birilerinin taşeronu olmak ülkeyi yönetenlere yakışmaz."
 
KTÜ'de işten çıkartılan işçilerle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Karan, "KTÜ’de işten atılan arkadaşlarımıza 86 kişinin işe dönüşleriyle ilgili rektörü çağrıda bulunduk. Rektör sesini çıkarmıyor Trabzon’un yurttaşlarına sahip çıksın rektör. Bu kentle barıştırsın insanlarımızı. Rektör aynaya bakıp kendine çeki düzen versin."
 
Van’dan BDP’li il genel meclis üyesinin Trabzon'a geldiğini ifade eden Başkan Karan, "Bir BDP’li kadın milletvekili Trabzon'a geliş süreçleriyle ilgili eğer bu milletvekilleri Trabzon'a giremezlerse Trabzon'daki analar şehit cenazelerini karşılamaya hazırlıklı olsun. Çok talihsiz üzüntü verici rahatsız eden açıklamadır. Bugün Trabzon’a il genel meclisine Van’dan BDP’li il genel meclis üyesi geldi. Biz ana muhalefet partisiyiz.. Bizim için CHP’li olmak Trabzon’da ne ise, Tunceli’de ne ise her yerde aynıdır. Geliş şekillerini ve sürecini yanlış buluyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel