Trabzon Belediye'sinden yeni adım

2 bin metrekare altındaki parsellerde ise net 150 metrekare üstündeki her daireye 1 otopark yapılması zorunlu oldu.Yapılan yeni değişiklikle birlikte otopark uygulamalarında ortaya çıkan sorunları gidermek için ise hangi otoparkın hangi daireye ait olduğu

Trabzon Belediye'sinden yeni adım

2 bin metrekare altındaki parsellerde ise net 150 metrekare üstündeki her daireye 1 otopark yapılması zorunlu oldu.


Yapılan yeni değişiklikle birlikte otopark uygulamalarında ortaya çıkan sorunları gidermek için ise hangi otoparkın hangi daireye ait olduğunun projede gösterilmesi karara bağlandı.


Konu ile ilgili bilgi veren İmar Komisyon Başkanı Seyfullah Kınalı, hızla artan araç sayısına rağmen Trabzon Belediyesi otopark yönetmeliğinde uzun yıllar bir değişiklik yapılmadığına ve bu nedenle otopark konusunda önemli sorunların ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Bu önemli sorunun çözümü için belediye başkanımız ve meclisimizin bu konudaki hassasiyetini dikkate alarak 2 yıl önce konutlarda 3 daireye 1 otopark şartını 2 daireye 1 otopark ve ticari mekânlarda 50 metrekare ye bir otopark şartını da 40 metrekare bir otopark şeklinde değiştirmiştik.


Bir yıl önce de yüksek katlı sitelerde her daireye 1 otopark ve otoparkların yüzde 60’ı zemin altında olması koşulunu getirmiştik. Son yaptığımız değişiklik ile 2 bin metrekare nin altında ve 150 metrekare den küçük daireler hariç, diğer bütün konutlarda her daireye 1 otopark koşulu getirildi” dedi.

 

20130710aw000218_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler