Trabzon Belediyesinden gazetecilere jest

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, güçlü ve kurumsallaşmış demokrasinin ve aynı zamanda açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışının vazgeçilmez unsuru olan basının, Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da önemli görevler üstlendiğini söyledi.Trabzon Be

Trabzon Belediyesinden gazetecilere jest

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, güçlü ve kurumsallaşmış demokrasinin ve aynı zamanda açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışının vazgeçilmez unsuru olan basının, Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Trabzon Belediyesince 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Trabzon'da bir otelde verilen kahvaltıya, Vali Öz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, basın kurumlarının halkın haber alma özgürlüğünün gerçekleşmesi adına önemli görevler ifa ettiğini belirtti.

Trabzon basınının, Trabzon'un her yönüyle gücünü gösterdiğini ifade eden Öz, "Güçlü ve kurumsallaşmış demokrasinin ve aynı zamanda açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışının vazgeçilmez unsuru olan basın, Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da önemli görevler üstlenmektedir. Trabzon bu anlamda gerek gazete sahipleri gerek çalışanları gerekse medyanın diğer unsurları açısından oldukça güçlü ve kurumsal yapısı olan bir çalışma ortamına sahip" diye konuştu.

Öz, Trabzon basınının, yerel açıdan bakıldığı zaman oldukça güçlü bir yapıya sahip olduğunu da vurgulayarak, "Gazetecilik zor ve zahmetli bir iştir. Bir işi ne kadar zor ve zahmetli yaparsanız o kadar maneviyatı olur. Gazetecilik de o kadar maneviyatı olan bir iştir. Bu anlamda alın teriyle çalışan bütün gazetecilerimizin gününü kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise şeffaf, demokratik bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu söyledi.

Basının demokrasilerde ana kuvvet olan yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Basın her zaman toplumumuzun ve dünyanın uygarlığını, insan sevgisini artırmada büyük bir dördüncü fonksiyonu icra eden kuruluştur. Basın yayın biliyoruz ki her zaman maddi manevi fedakarlıklarla bu üç güç olan yasama, yürütme ve yargının yanında faaliyetlerini göstermektedir. O bakımdan sizlerle iftihar ediyor, sizleri kutluyoruz."

TGC Başkanı Özdemir de geçen yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerle yıpranma payı ile ilgili konuştuklarını anlatarak, "O akşamın gecesinde sabaha doğru gazetecilere yıpranma payı geri verildi. Tabii bu durum mücadeleler sonunda alındı ama bu güne geldiğimiz zaman sadece yıpranma payının geri alınması gazetecilerin işlerine, geleceklerine rahat bakmasını sağlamıyor" ifadelerini kullandı.

Bugün çalışır görünüp ancak gizli işsiz grubunda olan birçok genç gazetecinin olduğunu belirten Özdemir, "Bu mesleğe uzun yıllar hizmet vermiş arkadaşlarımız ekonomik anlamda istedikleri gibi çalışamamaktadır. Biz gelecek 10 Ocakların bu günlerden daha iyi olmasını diliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Gümrükçüoğlu, Özdemir ve beraberindeki basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel