Trabzon Belediyesi yıkımlara devam ediyor

Trabzon Belediyesi ve TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımlar büyük bir hızla devam ediyor.  Tabakhane kentsel dönüşümünde yapılan kamulaştırmalarda yıkıma hazır hale gelen konutların yıkımlarının sürat

Trabzon Belediyesi yıkımlara devam ediyor

Trabzon Belediyesi ve TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımlar büyük bir hızla devam ediyor. 

 
Tabakhane kentsel dönüşümünde yapılan kamulaştırmalarda yıkıma hazır hale gelen konutların yıkımlarının süratle sürdürüldüğünü kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Tabakhane Kentsel Dönüşümünde 685 binanın yıkılacağını ve bugüne kadar 470 binanın kamulaştırması tamamlandı. Hak sahiplerine 60 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapıldı.
 
Bugüne kadar 60 binanın yıkımını gerçekleştirilirken, yıkımlara daha çok vadinin güney kısımlarına ağırlık veriyoruz. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane vadisi böylece aslına dönecek" ifadelerini kullandı.
 
685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 5 bin 304 hak sahibi bulurken, bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısı 2 bin 846 olarak gerçekleşti. TOKİ ile Trabzon Belediyesinin ortaklaşa yaptıkları projede mülkleri kamulaştırılacak hak sahiplerine yaklaşık 130 milyon TL para ödenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler