Trabzon Belediyesi uyarıyor!

Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, kaloriferi yakarken ve kömürü seçerken çevreyi az kirleten sistem ve malzemelerin tercih edilmesinin önemli olduğunu söyledi.    Trabzon Belediyesi, Trabzon İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Makine Mühendisleri Od

Trabzon Belediyesi uyarıyor!

Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, kaloriferi yakarken ve kömürü seçerken çevreyi az kirleten sistem ve malzemelerin tercih edilmesinin önemli olduğunu söyledi.
    

Trabzon Belediyesi, Trabzon İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesince, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda kaloriferci ve site yöneticilerine yönelik düzenlenen seminerin açılış törenine Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın'ın yanı sıra İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül ile 200 kaloriferci ve site yöneticisi katıldı.
    

Aydın, burada yaptığı konuşmada, dışarıdan bakıldığında sıradan bir iş gibi görünen kaloriferlerin yakılmasının hem güvenlik hem de hava kirliğinin önlenmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Kalorifer yakarken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunduğunu belirten Aydın, ''Benim sizlerden isteğim, bugün soluduğumuz havayı geleceğimiz olan çocuklarımızdan ödünç aldığımızı unutmamanızdır. Bunun için kaloriferi yakarken ve kömürü seçerken çevreyi az kirleten sistem ve malzemelerin tercih edilmesi önemlidir'' dedi.

Aydın, son yıllarda dünyada ve Türkiye'de çevrenin ve doğanın daha çok korunması gerekliliğinin en önemli gündem maddesi haline geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Bu konuda da herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Tüketim toplumunun ortaya çıkardığı çevre sorunlarını en asgariye indirmek için bu ve buna benzer eğitim toplantı ve seminerlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.''

Trabzon İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, Trabzon'da hava kirliliğinin en önemli nedenlerinin başında düzensiz kentleşme, çarpık yapılaşma ve topografik yapının geldiğini vurgulayarak, ''Hava kirliliğinin önlenmesinde, kaloriferlerin ve sobaların doğru yakılması önemli bir etken. Kaloriferciler ve site yöneticilerinin, bu tür seminerlerle bilgilerini tazeleme imkanı bulacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül ise hem sağlık hem de ekonomi açısından kalorifer kazanlarının yakılmasının çok önemli olduğunu kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler