Trabzon Belediyesi toplu iş sözleşmeleri

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, işçinin alın teri kurumadan hakkını veren bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde Trabzon’a en güzel hizmeti verme gayreti içerisinde oldukları işçilerle yapacakl

Trabzon Belediyesi toplu iş sözleşmeleri

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, işçinin alın teri kurumadan hakkını veren bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde Trabzon’a en güzel hizmeti verme gayreti içerisinde oldukları işçilerle yapacakları toplu iş sözleşmesinde en mutlu sonuca ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Trabzon Belediyesinde çalışan 316 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı.  Hizmet İş Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül ve sendika yöneticileri, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı.
 
Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali ve idarecilerin katılımıyla başlanan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi bir açıklama yapan Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, İşçilerin yakın geleceklerinde daha iyi bir yaşama adımlarını atmak için toplu iş sözleşmesi görüşmelerini başlattıklarını belirterek, “Görüşmelerimizin kırgınlıklara zemin oluşturmadan, masada mutlu bir şekilde sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Uzlaşma kültürünün sadece sözde değil, her iki tarafın birbirlerinden emin bir şekilde adımlar atarak, ortak bir noktada buluşacağını ümit ediyorum.
 
Hem işverenimiz hem de sendika olarak bu birlikteliği inşallah ortaya koymuş olacağız. Çalışanlarımızın sosyal ve ekonomik haklarını daha iyi noktalara taşımak için sosyal sendikacılık anlayışı gereği ‘önce insan, önce emek ve imzamız işçinin kararıdır’ anlayışıyla toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde bunu sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
Hizmet-İş olarak her zaman farklı bir dil ve farklı bir misyonla hareket ettiklerini kaydeden Sert, “kendimizi belediyemizin rakibi değil sosyal ortağı olarak görmekteyiz. Çalışanlar olarak Trabzon’umuza en güzel hizmeti yapma noktasında gayret gösteriyoruz. Trabzon sıradan bir şehir değil. Tarihi ile medeniyeti ile kültürü ile sanatı ile önder bir kent olması hasebiyle bu dönemde çalışan arkadaşlarımızın daha ileri haklar elde etmesi adına inşallah bu toplu iş sözleşmesi sürecinde de bunu yaşamış oluruz.
 
Sendikal anlamda birinci önceliklerinin ücret kadar iş güvencesi olduğunun altını çizen Sert, “Bununla birlikte işyerinde ödenebilir, sürdürülebilir bir ücret politikası, yine işyerlerinde iş barışı, iş verimliliği, iş kardeşliği, iş huzuru varsa o bizim için üret kadar önemlidir. Bu süreç içerisinde saygıdeğer Başkanımızın emeğe bakış açısını da biliyorum. Dolayısıyla çalışanlarımızın ve işverenimizin mutlu olacağı bir sözleşmeyi hep birlikte imza atmış oluruz” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, hukuki sürecin tamamlanması başlattıkları toplu iş sözleşmesi ile mutlaka olumlu bir sonuca ulaştırma gayreti içerisinde olacaklarını belirterek, “  Sayın Devlet Sert çok güzel bir tanım kullandı. “Biz belediyenin rakibi değil, sosyal ortağıyız”. Bu güzel cümle bana bir şey hatırlattı. Biz de sendikamızla, çalışanlarımızla, işçilerimizle bir ve beraber gayret gösteren kentin hizmet ortaklarıyız. Masanın karşı tarafında iki rakip değil, hizmet adına güzel birlikteliği sürdüren anlayışın sahibiyiz.
 
Hukuki sürecin tamamlanması bizi son derece memnun etmiştir. Böylece işçilerimizin beklemesi de Allah’a şükür nihayetlenmiş bulunmaktadır. Bu anlayış çerçevesinde imkanlar ölçüsünde, ekonomik göstergeler çerçevesinde elimizden gelen her şeyi işçi kardeşlerimiz için yapacağımızı peşinen açık açık ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
İşçinin alnının teri kurumadan hakkını veriniz anlayışını taşıyan bir yönetim olduklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ İşçilerimizle birlikteyiz, onlarla rakip değiliz. Bu anlayışla birlikte sosyal haklar olarak da hak ve kazanımlar olarak da elden ne gelirse omuz omuza onlarla birlikte yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Sözleşmede en mutlu sonuca ulaşacağımızı ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel