Trabzon Belediyesi kara hazır

Trabzon Belediyesi, kış aylarında aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklarını tamamladı.Deliklitaş'ta bulunan Belediye Teknik Hizmet Birimleri'nde kurulan 'Koordinasyon Merkezi' ile kar ve buzla mücadele ekipler

Trabzon Belediyesi kara hazır

Trabzon Belediyesi, kış aylarında aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklarını tamamladı.

Deliklitaş'ta bulunan Belediye Teknik Hizmet Birimleri'nde kurulan 'Koordinasyon Merkezi' ile kar ve buzla mücadele ekipleri oluşturuldu. Meteorolojinin raporuna göre, yaklaşık 300 personelin görev alacağı koordinasyon merkezi karla mücadele çalışmalarını 5 adet greyder, 3 adet lastik tekerlekli kepçe, 7 adet kar bıçaklı kanal kazıyıcılıloder, 2 adet mini loder, 1 adet kar küreme kamyonu, 3 adet tuz serme aracı, 3 adet solüsyon püskürtme aracı, 10 kamyon,9 adet su tankeri olmak üzere toplam 43 araç ile yürütülecektir.

Kaldırımlarda buzlanmayı önlemek için temizlik işleri ve altyapı müdürlüklerinden personel görevlendirilirken, belediyeye yeni kazandırılan solüsyon aracı da kaldırımlara solüsyon serperek buzlanmaya karşı önlem alınacak. Buzlanmaya karşı 500 ton çabuk eriyen göl tuzu ile buza karşı çözücü ve buz oluşumunu önleyici kimyasal olan 100 ton solüsyon alan belediye acil, servis ve hastane önlerinde buzlanmayı önlemek için tüm kamu hastanelerine tuz dağıtacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kış aylarında aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek "Belediyemiz Fen ve Teknik Hizmetler Müdürlükleri bünyesinde koordinasyon merkezi oluşturduk. Merkezde 300 personel 43 araçla birlikte görev yapacak. Ayrıca buzlanmayı önleme amacıyla 500 ton göl tuzu ve 100 ton solüsyon aldık. Belediye olarak kış hazırlıklarımızı eksiksiz olarak tamamladık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel