Trabzon Belediye meclisi Karakaya için toplandı

Trabzon'un merkez köy ve beldelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyu Birlik meclis toplantısı yapıldı.Trabzon Belediye Meclis salonunda Birlik Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Birliğin 2013 yıl

Trabzon Belediye meclisi Karakaya için toplandı

Trabzon'un merkez köy ve beldelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyu Birlik meclis toplantısı yapıldı.

Trabzon Belediye Meclis salonunda Birlik Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Birliğin 2013 yılının ilk üç ayı tahmini bütçesi görüşüldü. 2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle birlikte Trabzon’un Büyükşehir statüsüne kavuşacağından dolayı Birliğin 2014 yılının ilk üç ayı tahmini bütçesi görüşüldü ve karara bağlandı.

Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç’in de katıldığı toplantının açılışında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Karakaya gurup İçme Suyu'nun çok değerli bir su olduğuna dikkat çekerek, " Enerji sarfiyatı olmadan vatandaşların hizmetine sunulan Karakaya suyu için her türlü fedakârlığı yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. “ dedi.

GÖLET İNŞAASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karakaya Grup İçeme suyunun kaynağının geliştirilmesi ve kapasiteli bir göletin inşa edilmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kuraklıklarda aynı Atasu Barajı’nda olduğu gibi göletten istifade edilebilirliğini sağlamak çalışmalar yürütülmekte. Bunu üç yıldır ısrarla DSİ’den talep etmekteyiz. Bu talebimizden netice altık ve 8 aydan beri bu işin hazırlığı sürmekte. Bu yılın sonuna kadar projesi tamamlanacak. Böylece Karakaya gurup içme suyunu geliştirerek istifade edeceğiz.
Bu sene Karakaya İçme Suyu’nda debide bu yıl azalmalar yaşandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Bununla beraber bazen bulanıklıklar oldu. Bu suyu kullanan bazı vatandaşlarımız ise kendi ihtiyaçlarının dışında bahçe sulaması yapması nedeniyle su da bazı kıtlıkların yaşanmasına neden oldu. Yapılacak göletle birlikte bu sorunda ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

2014 yerel seçimleri ile birlikte Trabzon Belediyesi büyükşehir olacağını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, kurulacak Su ve kanalizasyon idaresi genel müdürlüğü ile birlikte tüm Trabzon’un suyunun sistematik olarak ele alınacağını ve bunun için de DSİ ile birlikte gerekli çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.

KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKIYOR

Toplantıda söz alan Başkan Yardımcısı Sevinç, Karakaya İçme Suyu’nda klorlama ve arıtmanın yapıldığı tesisisin kapasitesinin iki katına çıkarmak için çalışmaları son aşamaya getirdiklerini kaydederek, “Karakaya içme dinlendirilmediği ve durultulmadığı için bu çamuri bir görüntü ortaya çıkıyor. Bu da çok doğaldır. Buna rağmen yine de klorlama ve arıtmanın yapıldığı kısımda bir takım vardır ve bunun kapasitesi 350 ton saattir. Yaz aylarında bu yeterli olmuyor. Bunu iki katına çıkarmak hususunda ilgili arkadaşlarımızla birlikte çalışma yaptık ve gerekli ekipman  Bursa’da hazırlanmak üzeredir. Kasım ayının 15’in de montaj için Trabzon’a gelecekler. En geç Aralık ayının ilk haftasında montaj tamamlanacak ve suyun kapasitesi 700 ton saate çıkarılacak. Dolayısıyla şimdiki nüfusa fazlasıyla yetecektir. Suyun klorlanması otomatik olarak yapılacak ve bu arada mevcut sistemde revize edilecek ve tertemiz ve pırıl pırıl bir su akacak.” şeklinde konuştu.

Toplantıda başkan Gümrükçüoğlu birliğe üye muhtarların görüş ve önerilerini de alarak yapılabilecek çalışmalar üzerinde istişare de bulundu.

Meclis toplantısında, birliğin 2014 yılı ilk üç ayı tahmini bütçesi 113 bin 400 TL olarak oy birliği ile karara bağlandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel