Trabzon barışa ev sahibi oluyor

KEİB Parlamenterler Asamblesi Türk Gurubu Başkanı Kemalettin Göktaş; Sırbıstan-Karadağa, Gürcistan- Rusya Federasyonu, Türkiye-Yunanistan ve Ermenistan ile Yunanistan-Arnavutluk arasındaki sorunları masaya yatırılıp tartışılacağını belirtti. Göktaş “ Bu a

Trabzon barışa ev sahibi oluyor

KEİB Parlamenterler Asamblesi Türk Gurubu Başkanı Kemalettin Göktaş; Sırbıstan-Karadağa, Gürcistan- Rusya Federasyonu, Türkiye-Yunanistan ve Ermenistan ile Yunanistan-Arnavutluk arasındaki sorunları masaya yatırılıp tartışılacağını belirtti.

Göktaş “ Bu anlamda kriz yaşan ülkeler KİEB Parlamenterler Asamblesinde bir araya geliyor” dedi..

Salı günü Trabzon’da toplanacak olan Karadeniz Ekonomik İş Birliği Parlamenterler Asamblesi toplantısında üye ülkelerin kendi aralarındaki problemler de masaya yatacak.

Asamblenin Türk gurubu başkanı Kemalettin Göktaş, üye ülkelerin kendi aralarındaki sorunlarının tartışılıp görüşülmesinde sorunlu ülkelerin KEİB bünyesi içerisinde bir araya geldiğini hatırlattı.

Göktaş, Trabzon İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısına katıldı ve KEİBPA’nin işlevleri hakkında bilgiler verdi.

Göktaş Türkiye’nin 9 parlamenterle temsil edildiğini belirterek asambleye 150 parlamenterin katılacağını ifade etti..

İLK GÖRÜŞMELER KEİB VASITASI İLE OLUYOR

Kemalettin Göktaş, üye ülkelerin kendi aralarındaki diplomatik sorunlarının çözümünde KEİB’nin önemli bir görev üstlendiğini belirterek “Trabzon’daki zirvede de Arnavutluk-Sırbıstan, Sırbistan-Karabağa, Rusya-Gürcistan, Türkiye-Yunanistan, Yunanistan-Arnavutlu ile Türkiye-Ermenistan arasındaki bölgesel sorular masaya yatırılacak” dedi.  Göktaş üye ülkelerin bölgesel sorunlarında ilk temaslarının da KEİB vasıtası ile gerçekleştiğini belirterek bu anlamda asamblenin tarihi bir işlev yaptığını da belirtti.

VİZELER MASAYA GELİYOR

Öte yandan Salı günkü toplantıda KEİB’ne üye ülkeler arasında vizelerin kaldırılması da gündeme gelecek.  Göktaş bu konuda Türkiye’nin özel bir çalışması olacağını belirtti.

ORTAK KARA VE DENİZ YOLU

KEİB’nin Parlamenterler Asamblesinde Karadeniz’i çevreleyen bir ortak karayolu projesinin de masaya geleceğini belirten Göktaş “Bu konuda Türkiye Karadeniz Sahil yolu ile örnek bir ülke konumunda. Bu yolun Tüm Karadeniz’i sarması düşünülüyor. AB’nin de bu konuya sıcak baktığı biliniyor. Ortak deniz yolu taşımacılığı da masaya yatırılacak” dedi.

AFET FONUNDAN 7 MİLYON LİRA

Göktaş, Trabzon İl  Genel  Meclisindeki konuşmasında Trabzon’a afet kapsamında 7 milyon liralık bir ödenek de sağlandığını belirterek “Bu ödeneği de bizzat TBMM’sinin geçen hafta yaptığı kapalı oturumda bizzat sayın Başbakanımıza ilettiğimiz sorunlarımızdan sonra sağladık. Kendisine teşekkür ediyoruz”dedi. Göktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi’nin Köydes projelerine yeni bütçede daha fazla imkan sağlanması ile ilgili talebini de “Köydes, Cumhuriyet Tarihinin en önemli projesidir. Aslan payını da her zaman Trabzon almıştır. Bu konuda bizde gerekli özveride bulunacağız” dedi..

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler