Trabzon bakın ne kadar turist bekliyor?

Turizmin gözde mekanlarından Trabzon, bu yıl 3 milyon turisti ağırlayarak, turizm gelirlerini artırmayı hedefliyor. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Trabzon'un ticaret, sanayi, kırsal kalkınma, eğitim ve spor kenti olması için önemli hed

Trabzon bakın ne kadar turist bekliyor?
Turizmin gözde mekanlarından Trabzon, bu yıl 3 milyon turisti ağırlayarak, turizm gelirlerini artırmayı hedefliyor.
 
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Trabzon'un ticaret, sanayi, kırsal kalkınma, eğitim ve spor kenti olması için önemli hedeflerin bulunduğunu söyledi.
 
Kültür, doğa, yayla ve kış turizminden daha fazla pay almak istediklerini belirten Vali Öz,  geçen yıl kenti yaklaşık 1 milyon 945 bin yerli, 764 bin yabancı turistin ziyaret ettiğini kaydetti.
 
Vali Öz, Trabzon'un bu yıl çok daha fazla turisti ağırlayacağını vurgulayarak, şunları ifade etti:
 
"Trabzon'da geçen yıl, bir önceki yıla oranla yüzde 10 artışla 2 milyon 709 bin turist ziyaret etti. Bu sayıyı yıl sonuna kadar 3 milyona ulaştırmayı planlıyoruz. Bu çok önemli bir rakam. Bu rakama karşılık bizim tesis ve hizmet durumumuzu değerlendirmemiz gerekiyor. İşletme belgeli yatak sayımız 3 bin 300, yatırım belgesi almış yatak sayımız ise bin 800. Uzungöl bölgemizde ise 2 bin yatak kapasitemiz bulunmakta ancak bu konaklama yerlerimize nitelik ve hizmet kalitesi bakımından iyileştirmeler yapmamız gerekiyor."
 
-"Kış mevsiminde fiyatları aşağıya çekmeliyiz"
 
Kentte turizm sektöründe mevsimsel bazı sorunlar bulunduğunu da vurgulayan Öz, "Örneğin yazın bir otelin 200 ya da 300 lira olan kişi başı konaklama bedelinin kış mevsiminde çok daha aşağıya çekilmesi gerekiyor. Dolayısıyla ölü geçen bu sezonda fiyatlarımızı aşağı çekerek kapasiteyi ve organizasyonu iyi yönlendirmemiz halinde turizm hareketlenecektir" dedi.
 
Öz,  Trabzon'un yerli ve yabancı turistlere sunduğu doğal güzellikler nedeniyle milyon dolarlık yatırımlara gerek olmadığına işaret ederek, "Bu işin altyapısını daha düşük fiyatlara oluşturabiliriz. Birikimlerimizi şehrimize harcama bilincinin geliştirilmesi, kazançların alternatif yatırıma dönüştürmesi gerekiyor. Farklı alanlarda gelir elde eden müteşebbislerin alternatif alanlara yönelme ihtiyaçları var. Bu ciddi potansiyeli değerlendirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
 
Turizmde arz ve talebin birbiriyle bağlantılı olduğunu anlatan Öz, "Bizler bu konuda çok yeterli konumda değiliz. Bir diğer husus da turizmde yaklaşık 3 milyon turist sayısını yakalayan bir şehrin kendi firmalarıyla turizm fuarına katılacak kimliğe ulaşması. Dünyada hem internet, hem fuarlar hem de diğer etkin tanıtım yöntemlerini kullanarak yöremizi tanıtıp, turizmden aldığımız payı yükseltmeliyiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler