Trabzon "Bakan" istiyor

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’un oluşturulacak yeni kabineden bakan beklediğini söyledi. DKİB Başkanı Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin merkezi konumunda olan Trabzon’un hiçbir dönem bakansız kal

Trabzon "Bakan" istiyor

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’un oluşturulacak yeni kabineden bakan beklediğini söyledi. 

DKİB Başkanı Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin merkezi konumunda olan Trabzon’un hiçbir dönem bakansız kalmadığını ve bu dönem bunun eksikliğini büyük oranda hissettiğini belirtti. Gürdoğan, Türkiye’de sayısal açıdan bakıldığında oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan Trabzon’un bu şekilde bakansız bir dönem geçirmesine üzüldüklerini belirterek "Üstelik her seferinde bölgesindeki siyasilerin arkasında duran bir zihniyet yapısına sahip olmasına karşın, Trabzon’un bu dönem bir bakanının olmamasını üzüntüyle karşılıyoruz” dedi.

Bu dönem Trabzon’un bir bakanının olmamasının acısını çektiğinin altını çizen Gürdoğan, şunları söyledi: “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın neresine giderseniz gidin Karadenizli ve Trabzonluların çoğunlukta olduğunu görebiliriz. Bölge insanımız yaşadığı yerde de siyasi olarak büyük bir etki oluşturmakta."

SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNÜP BASKI OLUŞTURULMALI
Perşembe günü oluşacak yeni kabinede mutlaka Trabzonlu bir bakanın olması gerektiğine işaret eden Gürdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni oluşturulacak kabinede bu eksikliğin giderilmesi gerekmektedir. Zira Trabzon’u sadece Trabzon il sınırlarıyla değil genel olarak düşünmemiz gerekiyor. Trabzon’un yatırımlarının, ihtiyaçlarının durduğu bir dönemde bu şehre bir bakanın gerekliliği açıkça ortadadır. Bu konuda siyaset üstü düşünerek, iktidarı-muhalefeti, sivil toplum örgütü hep birlikte hareket ederek baskı oluşturmalı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler