Trabzon Alcahan’da U 20 Hazırlığı

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Alacahan'da ustalar ve inşaat çalışanlarını ziyaret ederek restorasyon projesinde gelinen son aşama hakkında bilgi aldı. 40 odadan oluşacak olan Alacahan'ın restorasyon çalışmalarının üç ay içersinde bitirileceği sözünü

Trabzon Alcahan’da U 20 Hazırlığı

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Alacahan'da ustalar ve inşaat çalışanlarını ziyaret ederek restorasyon projesinde gelinen son aşama hakkında bilgi aldı. 40 odadan oluşacak olan Alacahan'ın restorasyon çalışmalarının üç ay içersinde bitirileceği sözünü alan Vali Kızılcık inceleme sırasında Alacahan’ın en üst katına çıkarak duvar örme işinin son aşamasında duvara son taşı eliyle koydu.
               
Restorasyonu devam eden Alacahan'ın kaba inşaatı tamamlandı. Vali Kızılcık inşaatın duvarına son taşı koyarak buranın en kısa zamanda bitirileceğinin işaretini verdi. Vali Kızılcık, "Ecdat yadigarı bu eserimiz zamana dayanamayarak yıkılmıştı. Trabzon Valiliği olarak bu değerli yadigarımızı yeniden ayağa kaldırarak insanlığın hizmetine sunuyoruz" dedi.
               
Alcahan'ın kruvazör turizmi çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Kızılcık, burayı  20 Haziran tarihine açmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Alacahan’ı 19- 21 Haziran tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecek olan U20 (FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası) kupasına yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
                
Restorasyon çalışması bittikten sonra burasının eski haline dönüştürülerek kentin ticaret ve kültür tarihinin hizmetine sunulacağını ifade eden Vali Kızılcık "Alacahan, aslına uygun olarak restore edildikten sonra alternatif turizm destinasyon alanı olarak kullanılacak. Ayrıca buranın bakırcılık sanatının, keşan ve kazaziyenin hem üretimin yapılacağı hem de üretilen ürünlerin satılabileceği bir turistik alan olmasını istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel