Trabzon Akyazı ilginç çözüm

JMO Başkanı Semi Hamzaçebi: Kar tüneli en azından akan trafiği kurtarabilirTRABZON'UN Akyazı Mahallesi’nde 15 Mart 2015 tarihinde yapımı süren ev inşaatının istinat duvarının çökmesi sonucu kapanan Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun-Trabzon istikametindeki

Trabzon Akyazı ilginç çözüm
JMO Başkanı Semi Hamzaçebi: Kar tüneli en azından akan trafiği kurtarabilir
TRABZON'UN Akyazı Mahallesi’nde 15 Mart 2015 tarihinde yapımı süren ev inşaatının istinat duvarının çökmesi sonucu kapanan Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun-Trabzon istikametindeki şeridi hala ulaşıma açılamadı. Servis yolu inşaat halindeki dolgu sahasından sağlanırken ‘Bölgeye kar tüneli’ yapılsın önerisi kısmen de olsa Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi’den destek gördü. Hamzaçebi, “Akyazı yamacında yapılaşma kesinlikle durdurulmalıdır. Kar tüneli sadece akan trafiği kurtarır” dedi.
 
Akyazı ve Yıldızlı mahalleleri arasındaki yamaçtaki binanın istinat duvarının 15 Mart gecesi çökmesi ve kaya parçalarının yuvarlanması üzerine kapanan Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun- Trabzon istikametindeki şeridi bölgede yapılan çalışmalar nedeniyle hala ulaşıma açılamadı. Bölgede ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanırken Trabzon-Giresun istikametindeki servis yolu ise halen inşaat halindeki Akyazı dolgu sahası içinden veriliyor.
Yetkililer Karadeniz Sahil Yolu’nun tam anlamıyla ne zaman ulaşıma açılacağı yönünde kesin bir bilgi vermezken, yamaçtaki yapılaşmanın da hala devam etmesi tepki topluyor.
Akyazı’da yapılaşmanın da tetiklediği heyelan ve toprak kaymalarına karşı yeni öneriler sunulurken bunlardan bir tanesi de ‘kar tüneli’ oldu.
KAR TÜNELİ SADECE AKAN TRAFİĞİ KURTARIR
Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, “Kar tüneli sorunu tamamen çözmez. Akyazı’daki ana sorun yamaçlardaki yapılaşmadır. Yapılaşma böyle devam ederse altta yapacağımız şey üstü kurtarmaz. Kar tüneli diyelim yaptık, üstten bir malzeme geldiğinde belki akan trafiği belki kurtarabiliriz, o olabilir. Ama büyük bir heyelan kar tünelini de yolu da alıp götürebilir. Zaten mevcut şartlarda o yolun şu açılmasına imkan yok. Bildiğim kadarıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü de trafiğe kapalı olan o yolu açmayacak. Orada büyük bir can tehlikesi var. Hala yamaçta çalışma yapılıyor. Karşı burunda Yörük Çadırı’nın üzerinde de bir yapılaşma var. Eğim tehlikeli. Yine yukarı kesimlerde yapılan tarım da Akyazı yamacındaki toprak kaymasını tetikliyor.” diye konuştu.
 
AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı da olan JMO Trabzon eski şube Başkanı Semih Peker de, “Karayolları’nın bulunduğu yerden Beşirli girişine yapılacak olan bir kar tüneli en azından trafiği kurtarır. Çoktan düşünülmesi gereken bir öneridir. Bence de kar tüneli şu anda yapımı devam eden tünelden önce bu tünel düşünülebilirdi” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel