Trabzon Akçaabat'ta 18 isyanı

 Karayolları ağında olan Trabzon ve Akçaabat’ı bütünleştiren 2. Tanjant yolunun tümü kamulaştırma programında olmasına rağmen maalesef Akçaabat’ta halen kamulaştırma sorunu devam ediyor.Konuyla ilgili açıklamada bulunan mağdurlar, "Karayolları kanununa gö

Trabzon Akçaabat'ta 18 isyanı

 

Karayolları ağında olan Trabzon ve Akçaabat’ı bütünleştiren 2. Tanjant yolunun tümü kamulaştırma programında olmasına rağmen maalesef Akçaabat’ta halen kamulaştırma sorunu devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan mağdurlar, "Karayolları kanununa göre kamulaştırmak zorunluluğu olmasına rağmen Akçaabat Belediyesi, Yeni Mahalle ve Çolaklı Mahallesinde İmar (18. Madde) uygulaması yaparak kamulaştırmanın önü kesilmiş oldu.

Karayolları kamulaştırma yapmak istiyor ama Akçaabat Belediyesi şuan için tamamen engel durumda. Bölge idari mahkemesine açtığımız imar (18. Madde) uygulamasını iptal davasını kazandık. Belediye geri adım atmadı, tekrar Danıştay’a itiraz etti. 2 yıl sonra Danıştay imar uygulamasını oy birliğiyle iptal etti. 
Şefik Türkmen ve yardımcısı Osman Parlayan bizlere, 'Danıştay kararını versin ondan sonra da biz kararımızı düzelteceğiz' diyorlardı. Bu sözlerini bütün meclis üyeleri de biliyordur. Bakan Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tapu Kadostra Bölge Müdürü, Kara Yolları Genel Müdürü Cahit Turhan bu mahkeme kararından sonra geri adım atmayı bekliyorlardı. Maalesef Akçaabatlı vekilimiz Aydın Bıyıklıoğlu bu konuda tamamen ilgisiz kalmıştır.

Biz kendisinden duyarlılık çok bekliyorduk. Bir insanın inadı yüzünden iki mahalle bu kadar mağdur edilir mi? Mahkeme kararı olmasına rağmen tapu tescil işlemlerini yaparak suç işlemiştir. Devamında Karayolları da kendi kamulaştırma ağındaki yol olmasına rağmen kamulaştırma yapmadan yolu ihale edip inşaatını başlatmıştır. O da suç işlemiştir.

Sayın Bakanım ve il başkanım bu kurumlar sizin sorumluluğunuzdadır. Size hatırlatmak istiyoruz, Allah rızası olsun birileri bizlere yardım elini uzatsın. Aramızdan biri kendini mi yaksın? İllegal yollara mı düşelim, ulusal medyaya mı taşıyalım konuyu? Biz buradan Başbakanımızın duyarlılığına güvenerek kendisine seslenmek istiyoruz buradaki yetkililere müdahil olun, bize yardım edin."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel