Trabzon AK Parti kongresinde davul krizi

AK Parti 5. Olağan Kongresine katılmak için Trabzon’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu için getirtilen horon ekibi, Başbakanlık korumalarının davulu içeri sokmaması üzerine salonu terk etti HORON EKİBİ ÇAĞRILDI Trabzon’a geçtiğimiz hafta sonu gelen Başbakan

Trabzon AK Parti kongresinde davul krizi
AK Parti 5. Olağan Kongresine katılmak için Trabzon’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu için getirtilen horon ekibi, Başbakanlık korumalarının davulu içeri sokmaması üzerine salonu terk etti
 
HORON EKİBİ ÇAĞRILDI
 
Trabzon’a geçtiğimiz hafta sonu gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hayri Gür Kapalı Spor Salonu’nda AK Parti 5. Olağan Kongresine katıldı. Başbakan Davutoğlu’ nun salona girişinden yaklaşık 30 dakika önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından 9 kişilik horon ekibi davet edildi. AK Partililerin doldurduğu kalabalık salonun ön tarafına dizilen horon ekibi hareketsiz beklemeye başladı. Beklemeye başlayan horon ekibine oynaması için banttan kemençe müziği çalınmasına rağmen ekip oynamayarak birbirine bakmaya başladı. Bu sırada yanlarına gelen bir görevli oynayın talimatına rağmen oymadan beklemeye başladılar.
 
BAŞBAKAN İÇİN ÇIKARTILDI
 
Bu sırada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu mikrofonu eline alarak “Başbakanımız salona girmek üzere, horon ekibimiz muhteşem gösterisini başbakanımızın girişinden hemen sonra sergileyecek. Kısa süreliğine ekibimizi dışarı alalım” dedi. Alkışlar eşliğinde ekip oynamadan solandan çıkartılmasından bir süre sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu salona giriş yaptı. Ancak Başbakan Davutoğlu’na gösteri yapacak olan horon ekibi tekrar salona alınmadı. 
 
ŞÜPHELİ DAVUL ÇIKTI
 
Akçaabat horon ekibin horon oynamamasının ve çıkartıldıktan sonra içeri alınmamasının ardından davul krizi yaşandığı ortaya çıktı. Horon ekibinin bir parçası olan davul ve zurnanın Başbakanlık korumaları tarafından içeri alınmadı. Ekibin en önemli parçası davulun korumalar tarafından şüpheli olarak görüldü ve bomba arama uzmanı tarafından araması yapılmak üzere bekletilmeye başlandı. Bomba uzmanı gelmemesi üzerine davul ve davulcu korumalar tarafından bir odaya alındı. Uzun süre bekletilen davulcu korumalar tarafından şüpheli bulunarak içeri alınmadı. Daha sonra ekip yaşananlar sonrasında salonu hep birlikte terk etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel