Trabzon AK Parti İzmir'i CHP alınca kavga çıktı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak açıkladı; kapatılan İl Özel İdaresi’nin şehirdeki mal varlığı Hazine’ye devredildi. Fakat Trabzon’daysa tam tersi bir karar alındı; mallar büyükşehir belediyesine bırakıldı. Vali Toprak’ın çelişkiye getirdiği izahat şöyle: "Bu

Trabzon AK Parti İzmir'i CHP alınca kavga çıktı!
İzmir Valisi Mustafa Toprak açıkladı; kapatılan İl Özel İdaresi’nin şehirdeki mal varlığı Hazine’ye devredildi. Fakat Trabzon’daysa tam tersi bir karar alındı; mallar büyükşehir belediyesine bırakıldı.
 
Vali Toprak’ın çelişkiye getirdiği izahat şöyle: "Bu durum olabilir. Her yerde aynı olsaydı İzmir’in adı Trabzon, Trabzon’un adı da İzmir olurdu." İki şehir arasında elbette çok sayıda fark var. Acaba bunda hangisi rol oynamakta? Seçimi İzmir’de CHP’nin, Trabzon’daysa AK Parti’nin kazanmasının bir tesiri söz konusu mudur? 30 Mart 2014’deki yerel seçimlerle 29 büyükşehirdeki il özel idareleri tarihe karıştı. Kanunla fonksiyonları belediye meclislerine yüklendi. Malları ve personelleri de belediye yönetimlerine devredilmeliydi. Mal paylaşımında valiler yetkili kılındı. AK Partili belediyeler süreci problemsiz atlatırken, muhalefetin adaylarının başkanlık koltuğuna oturduğu illerde hep kriz oldu.
 
En yoğun tartışma İzmir’deydi. Dile kolay, toplamda 4 milyar lira değerindeki 1686 taşınmaz pay edilecekti. Vali Toprak’ın bilmeceyi andıran sözlerinden ikinci pasaj: "Yerelin malı devletin, devletin malı yerelindir. Maliye, uygun gördüğü kuruma tahsisini yapar. Süreç bitmiştir." Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 4 milyar liranın A’dan Z’ye İzmirlilerin olduğunu ve onlar için kullanılması gerektiğini söylüyor: "Verdiğim bütün mücadele, Sayın Vali’nin büyükşehir belediyesine hiçbir mal vermeyerek, bunları farklı düşüncelerle bir yerlere emir-komuta zincirinde götürmesi düşüncesi ve eylemine karşıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler