Trabzon ağaçla donatılıyor

Trabzon Belediyesi şehri yeşillendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Bugüne kadar yaptığı çalışmaları ile kenti yeşile bürüyen Trabzon Belediyesi yeni yapılan yol, kavşak ve kaldırımlarda ağaçlandırma yapmayı da ihmal etmiyor. Son olarak trafiğe

Trabzon ağaçla donatılıyor

Trabzon Belediyesi şehri yeşillendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bugüne kadar yaptığı çalışmaları ile kenti yeşile bürüyen Trabzon Belediyesi yeni yapılan yol, kavşak ve kaldırımlarda ağaçlandırma yapmayı da ihmal etmiyor. Son olarak trafiğe açılan Hacı Ziya Habiboğlu alt geçidi yolunda oluşan orta refüj ile Kalkınma Mahallesi sahil girişindeki alanı ağaçlandıran belediye ekipleri bölgeye ayrı bir güzellik kazandırdı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu göreve geldikleri 2009 yılından bu yana 10 bini ağaç olmak üzere yaklaşık 125 bin ağaç, ağaççık ve çalı türü bitkileri  şehrin muhtelif yerlerine diktiklerini söyledi.

p1000888.jpg

Yeşillendirme çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ifade den Gümrükçüoğlu, “Bir yandan şehrimizin yeşil donanımını arttırırken öte yandan mevcut tüm refüj, park ve yeşil alanlarımızı yeniden gözden geçiriyor, sulama alt yapısına kadar yenilenmiş modern bir görünüm almalarına gayret ediyoruz. Yine bu kapsamda çocuk parklarımızın tamamına yakını yenilenerek geleceğimizin teminatı yavrularımızın daha ergonomik ve güvenli alanlarda oynamaları sağlanmıştır. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde toplam büyüklüğü 62 bin metre kare olan semt ve çocuk parkları inşa edilmiş, toplam 104 bin metre kare yeni yeşil alan şehrimize kazandırılmıştır” ifadelerini kullandı.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel