Trabzon Adliyesinde yeni sistem başladı

Türkiye’deki bir çok ağır ceza mahkemelerinin duruşma salonlarına ile cezaevlerine yerleştirilen Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) Trabzon’da da kuruldu.  SEGBİS sistemi, Trabzon Adliyesi’nde 1 ve 2. Ağır Ceza, 1 ve 2 Asliye Ceza, Çocuk Mahkemesi’ne

Trabzon Adliyesinde yeni sistem başladı
Türkiye’deki bir çok ağır ceza mahkemelerinin duruşma salonlarına ile cezaevlerine yerleştirilen Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) Trabzon’da da kuruldu. 
 
SEGBİS sistemi, Trabzon Adliyesi’nde 1 ve 2. Ağır Ceza, 1 ve 2 Asliye Ceza, Çocuk Mahkemesi’ne, Of Adliyesi’ne ve Bahçecik Cezaevi’ne kuruldu.
 
Soruşturma ve kovuşturma aşamasında Cumhuriyet savcısı, hakim veya mahkemece dinlenilmesine gerek görülen kişiler SEGBİS sistemi sayesinde dinlenilmesi, kayda alınması, saklanması ile bunun için gerekli teknik altyapının kurulmasına ilişkin esas ve usulleri düzenliyor.
 
Sistem sayesinde Trabzon’da katılması gerektiği duruşmaya il dışında olduğu ve mazereti nedeniyle gelemeyen kişiler kolluk kuvveti nezaretinde hâkim huzurunda birebir ifade verebilecek.
 
UYAP Bilişim Sistemi üzerinden yapılan SEGBİS sistemiyle, yurt dışından da bağlantı kurulabilecek.
 
Trabzon’daki Bahçecik Cezaevi’nde de tutuklu ve hükümlülerin yargı çevresi dışındaki mahkemelerde devam eden duruşmalarına katılmaları için sevklerinin maddi külfetin yanında zaman ve emek kaybına neden olacağı düşünülerek yasal dayanaklar çerçevesinde SEGBİS kuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel