Trabzon adliyesinde memur unutuldu!

TRABZON’UN merkezinde yıllardır hizmet veren adliyenin 1 ay kadar önce Kaşüstü Beldesi’ne taşınması en çok adliye çalışanlarını mağdur etti. Personel kendi imkanlarını kullanarak göreve gitmeye çalışıyor. Yaşadıkları sıkıntıyı daha fazla taşıyamayan perso

Trabzon adliyesinde memur unutuldu!
TRABZON’UN merkezinde yıllardır hizmet veren adliyenin 1 ay kadar önce Kaşüstü Beldesi’ne taşınması en çok adliye çalışanlarını mağdur etti. Personel kendi imkanlarını kullanarak göreve gitmeye çalışıyor. Yaşadıkları sıkıntıyı daha fazla taşıyamayan personel çareyi kişi başı aylık 90 TL vererek servis kiralamakta buldu. 
 
8 Ayrı Araç Kiraladılar
 
KİRALANAN 8 araçtan biri hakim ve savcıları taşırken, diğer 7 araç ise personeli Trabzon’un 7 ayrı semtine getiriyor. Adliye personeli sıkıntılarına çözüm bulunmasını isteyerek “Servis ücretini cebinden ödeyip işine giden personel herhalde bizden başka yoktur. Bu yanlış biran önce düzeltilmelidir” dedi. 
 
TRABZON’UN yeni adliyesini hizmete açanlar adliye personelin yaşayacağı ulaşım sıkıntısını unuttu. Bir hafta süren sıkıntıya yine personel çare buldu. 
 
BİR AY ÖNCE AÇILDI
 
Yılardır şehrin merkezinde hizmet veren adliyenin yetersiz olması sonucu yeni bir binaya taşınmasına karar verildi. Yeni adliye için Kaşüstü Beldesi’nde yapılması için karar alındı. Kısa sürede adliye binası tamamlandı ve hizmete girdi. Kaşüstü’ne taşınan adliyenin personeli ise bir hafta süreyle kendi imkanlarını kullanarak göreve gitmeye çalıştı. Yaşanan gecikmelerden dolayı personel sıkıntı yaşamaya başladı.
 
ÇAREYİ KENDİLERİ BULDU
 
Ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren personelin derdine kimse çare olmadı. Çalmadık kapı bırakmayan adliye personeli yaşadıkları sıkıntıyı ortadan kaldırmakta için çare aramaya başladı. Sonunda personel çareyi servis kiralamakta buldu. Servis şirketleriyle görüşme yapıldı. Güvenli ve ucuz alan bir şirkette karar kılındı. Aylık kişi başı 90 TL karşılığında anlaşma sağlandı. 
 
HAKİM-SAVCILARA AYRI ARAÇ
 
Servis şirketiyle yapılan anlaşmanın ardından hakim ve savcılar içinde bir araç kiralandı. Kiralanan 8 araçtan biri hakim ve savcıları lojmana taşırken, diğer 7 araç ise personeli şehrin 7 ayrı semtine götürüyor. Servis ücretini cebinden ödeyen personel ise yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyor. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel