Trabzon Adliyesi modern binasına taşınıyor

Trabzon Adalet Sarayı'ndaki birimler, bu ay sonuna kadar Kaşüstü beldesindeki yeni hizmet binasına taşınacak.Kent merkezinde Gülbahar Hatun Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki binada 26 Aralık 1985'ten itibaren hizmet veren Trabzon Adalet Sarayı'ndaki mahkeme v

Trabzon Adliyesi modern binasına taşınıyor

Trabzon Adalet Sarayı'ndaki birimler, bu ay sonuna kadar Kaşüstü beldesindeki yeni hizmet binasına taşınacak.

Kent merkezinde Gülbahar Hatun Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki binada 26 Aralık 1985'ten itibaren hizmet veren Trabzon Adalet Sarayı'ndaki mahkeme ve savcılıklar ile diğer birimlerin Kaşüstü beldesinde yapımı tamamlanan yeni Trabzon Adalet Sarayına taşınması için çalışmalar bir süredir sürdürülüyor. Öncelikle kentin Ortahisar Mahallesi'nde yer alan Trabzon Adliyesi'nin ek hizmet binasında faaliyet gösteren Trabzon icra daireleri, bir süre önce Kaşüstü beldesindeki yeni binaya taşındı.

Trabzon Adliyesi'nin merkez yerleşkesindeki mahkeme ve savcılıklar ile diğer birimlerin ise yeni Trabzon Adalet Sarayı'na taşınma işlemi, adli işlemlerin aksamaması ve taşınma işleminde yoğunluk oluşmaması amacıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca bir takvime bağlandı.

Buna göre, 13-14 Şubat 2014 tarihleri arasında, İl Seçim Kurulu, Ortahisar, Yomra ve Arsin seçim kurulları, 17-18 Şubat arasında, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi ile Trabzon'daki sulh ceza mahkemeleri, icra mahkemesi, aile mahkemesi ve müracaat savcılığı, 19, 20, 21 Şubat'ta Trabzon'daki asliye ceza, asliye hukuk mahkemeleri ile kadastro mahkemesi yeni adliye binasına taşınacak.

Trabzon'daki Adalet Komisyonu Başkanlığı, 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sulh hukuk mahkemeleri, iş mahkemeleri, çocuk mahkemesi ise 24-26 Şubat tarihlerinde, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ile bağlı birimleri ise 27-28 Şubat ile 01-02 Mart tarihlerinde yeni Adalet Sarayı'na taşınacak

Tüm birimlerin yeni binaya taşınması sonrası 11 duruşma salonu, hakim, savcı odaları, bilgi işlem ve baro odası ile kalemlerden oluşan 75 bağımsız odası, seçim büroları, konferans salonu, yemekhane, mutfak, arşiv, emanet deposu gibi bölümleri olan 5 katlı eski Trabzon Adliyesi binası tadilata alınacak.

Yapının daha sonra 15 yıla kadar hapis cezası içeren davaların temyiz incelemesinin yapılacağı ve istinaf mahkemesi olarak da bilinen Trabzon Bölge Adliyesi olarak hizmet vereceği belirtildi.

Büyüklüğü, modern yapısı ve 38 bin metrekare kapalı alanı ile Türkiye'nin sayılı adliye binalarından olduğu belirtilen yeni Adliye Sarayı'nda ise 40 modern duruşma salonunun yanı sıra hakim, savcı odaları, baro odası, 120 kişilik konferans salonu, sosyal tesisler gibi çeşitli birimler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler