Trabzon Adliyesi bünyesinde 50 istifa !

Kamuda fazla mesai uygulamasının her alanda devam ettirilmesine karşın adliye çalışanlarının mesai ücretlerinin 2013 yılında kaldırılmasına adliye çalışanları tepkilerini sendika üyeliğinden istifa ederek gösteriyor. Hak arayışlarını her fırsatta farklı ş

Trabzon Adliyesi bünyesinde 50 istifa !

Kamuda fazla mesai uygulamasının her alanda devam ettirilmesine karşın adliye çalışanlarının mesai ücretlerinin 2013 yılında kaldırılmasına adliye çalışanları tepkilerini sendika üyeliğinden istifa ederek gösteriyor. 

Hak arayışlarını her fırsatta farklı şekillerde gösteren adliye memurları, son olarak haklarını savunamadığını ileri sürdükleri sendikadan toplu şekilde ayrıldı. Kısa adı Büro Memur Sen olan Büro Çalışanları Sendikası'ndan sadece Trabzon Adliyesi bünyesinde 50 üye istifa etti.
 
Bu konuda tüm kurumlardan daha kötü duruma itildiklerini dile getiren üyeler, sendikanın kendi haklarını yeterince savunamadığının altını çizerken, "Mesai ücreti kalktı, fazla mesai devam ediyor.
 
Ulaşım ücreti halen tüm kurumlara verilirken bize verilen ücret 2013 itibariyle kesildi. Diğer kurumlar kendi bünyesinde işe gitmek için ücretsiz servis uygulaması yaparken bize hiç bir şekilde servis konulmuyor. Anayasada 'angarya' yasak iken bize verilen ek iş uygulaması da sürüyor" değerlendirmesini yaptılar.
 
Bu gibi adaletsiz özlük tutumları içinde adli hizmete devam ettiklerini ifade eden üyeler, "Fazla mesai yapıyoruz, karşılığında mesai ücreti verilmiyor. Daha düne kadar tüm bu haklara sahip iken şimdi tamamı elimizden alındı.
 
İşleyiş ise değişmedi. Bir adliye memurunun yıllık takriben 3 bin 500 TL mağduriyeti söz konusu. Bu duruma yol açan haksızlıkları ve çifte standartları uygulamaya koyanlar gibi kendi bağlı olduğumuz sendikayı da sorumlu gördüğümüzden istifa ettik" diye konuştular.
 
Öte yandan sendikadan ayrılmalara merkezin ardından Sürmene, Of ve Çaykara gibi ilçe adliyelerinin de katılmaya başladığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel