Trabzon 2014 Yeşil başkenti!

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2014 Yeşil Avrupa Başkenti adaylığı için başvuruda bulunacaklarını bildirdi.Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen ve AB'ye aday ülkeler ile Avrupa Ekonomik Alanı

Trabzon 2014 Yeşil başkenti!

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2014 Yeşil Avrupa Başkenti adaylığı için başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen ve AB'ye aday ülkeler ile Avrupa Ekonomik Alanı ülkelerinden 200 bin ve üzerinde nüfusa sahip belediyelerin bu alanda başvuru yapabildiklerini belirtti.

Bu kapsamda, 2012 yılında Gasteiz'in ve 2013 yılında ise Nantes'ın bu ünvanı taşımaya hak kazandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa Komisyonu Çevre Genel Müdürlüğü tarafından 2014 Avrupa Yeşil Başkenti unvanı için başvurular 14 Ekimde sona erecek. Bu anlamda gerekli dosyaları ve projeleri tamamlama aşamasındayız. Trabzon yeşilin her tonunu bulunduran bir iklim ve tabiata sahip bir kent. Bunun kalıcı, yaşatılabilir ve geliştirilir olmasına biz çok önem veriyoruz. Kent içine bakılırsa yeşilimiz az. Bu anlamda parkları küçük ebatlı da olsa geliştirmeye çalışıyoruz. Akyazı Spor Kompleksi'nin tamamlanmasından sonra mevcut stat ve eklentilerinin olduğu yeri de yeşillendirmeye çalışacağız."

Gümrükçüoğlu, projenin amaçlarını ise, "Avrupa Yeşil Başkenti ile önemli çevresel hedeflere ulaşmış kentleri ödüllendirmek, çevresel gelişim ve sürdürülebilir kalkınma için büyük hedefler koyan kentleri cesaretlendirmek, diğer kentlere örnek teşkil edecek bir rol model sunmak ve diğer Avrupa kentlerindeki iyi uygulamaları ve deneyimlerin teşvik edilmesi" şeklinde sıraladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel