Trabzon 11. Türkçe Olimpiyatlarına hazır

Trabzon’da bir otelde düzenlenen basın toplantısına Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TEKAYDER) Başkanı İsmet Dere ve Türkçe Olimpiyatları Trabzon Organizasyon Komitesi Başkanı Fuat Örü

Trabzon 11. Türkçe Olimpiyatlarına hazır
Trabzon’da bir otelde düzenlenen basın toplantısına Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TEKAYDER) Başkanı İsmet Dere ve Türkçe Olimpiyatları Trabzon Organizasyon Komitesi Başkanı Fuat Öründü katıldı.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Türkçe Olimpiyatları Trabzon Organizasyon Komitesi Başkanı Fuat Öründü, "Bu yıl Trabzon Şehir Etkinlikleri’ne Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Endonezya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Rusya-Buryat, Somali, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tunus ve Yemen’deki Türk kolejlerinden öğrenciler katılacak” dedi.
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, belediye olarak şehrin tanıtımına katkıda bulunan bütün organizasyonlara destek verdiklerini söyledi. Aydın, “Türkçe Olimpiyatları da Trabzon’un uluslararası tanıtımına, adının tüm dünyaya duyurulmasına katkıda bulunan bir etkinlik. Ondan dolayı bu etkinliğini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TEKAYDER) Başkanı İsmet Dere ise, “Bu yılki programımızın sunuculuğunu Samanyolu TV’den Ramazan Ümit Şimşek yapacak. Programda öğrenciler ülkelerindeki Türk okullarında yabancı dil olarak öğrendikleri Türkçemizle şarkı, türkü, şiir ve özel beceri alanlarında sergileyip halk oyunlarımızdan gösteriler sunacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel