Torullular Vadi'de coştu

   Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve uluslar arası niteliğe kavuşan Trabzon Belediyesi Zağnos Vadisi ramazan etkiliklerinde dün akşam Gümüşhaneliler bir araya geldi. Yerli ve yabancı farklı yörelerden kültürlerin sergilendiği Zağnos Vadisi ramazan etkinlikl

Torullular Vadi'de coştu

 

 

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve uluslar arası niteliğe kavuşan Trabzon Belediyesi Zağnos Vadisi ramazan etkiliklerinde dün akşam Gümüşhaneliler bir araya geldi.

 

Yerli ve yabancı farklı yörelerden kültürlerin sergilendiği Zağnos Vadisi ramazan etkinliklerinde dün akşam Torul Budak Köyü Eğitim Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği Torul Şiveliler gecesi vardı.

Gümüşhane yöresi kültürünün yansıtıldığı gecede kısa bir konuşma yapan Torul Budak Köyü Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hamit Zengin yörenin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında bilgiler verdi. Budak konuşmasında ayrıca bir araya gelmelerine ortam hazırlayan Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti.

 Çok sayıda yöresel sanatçının sahne aldığı gecede söylenen türkülere eşlik eden Gümüşhaneliler gece boyunca horon oynayıp gönüllerince eğlendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler