Topal Osman Giresun'da

Topal Osman Ağa, ölümünün 91. yıl dönümünde düzenlenen törenle Giresun'da anıldı. Haydar Aliyev Parkı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Osman Ağa ve Giresun Uşakları anıtına çelenk sunuldu. Giresun Belediye

Topal Osman Giresun'da
Topal Osman Ağa, ölümünün 91. yıl dönümünde düzenlenen törenle Giresun'da anıldı.
 
Haydar Aliyev Parkı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Osman Ağa ve Giresun Uşakları anıtına çelenk sunuldu.
 
Giresun Belediye Başkanvekili Orhan Kurt, Osman Ağa'yı ölümünün 91. yıl dönümünde rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
 
Topal Osman Ağa önderliğindeki Giresunluların Milli Mücadele'ye iki gönüllü alayı ile katıldıklarını belirten Kurt, şunları kaydetti:
 
"Giresunumuz, milletin dirilişine canıyla, kanıyla, yüreğiyle katkı koymuş, bağrından çıkarttığı 42. ve 47. gönüllü alaylar ve onların komutanı Osman Ağa ile Sakarya boylarına kadar kan, gözyaşı ve zaferle dolu şanlı bir miras bırakmışlardır. Ulus devlet oluşumunun her safhasında emeği hiçe sayılmayacak olan şehrinin evladı olarak bizlere onurlu, tam bağımsız bir ülke bırakma mücadelesi veren başta Osman Ağa olmak üzere milli mücadele şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Hiç unutulmasın ki bizler bu toprak için ödenen bedelleri unutmadık, unutmayacağız. Şehrim ve milletimin tam bağımsız onurlu duruşu için bedel ödemek gerekirse hepimiz o bedeli ödemeye hazırız. Çünkü bizler Giresun uşaklarıyız."
 
Tören, Osman Ağa'nın Giresun Kalesi'nde bulunan mezarı başında dualar okunmasının ardından sona erdi. 
 
- Topal Osman Ağa
 
Topal Osman Ağa'nın, tarihte Giresun'un düşman işgaline karşı savaştığı, milli mücadele döneminde Giresun'da  42. ve 47. gönüllü alaylarını kurduğu ve  Atatürk'ün Muhafız Alayı Komutanlığı görevini yaptığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler