Tonyalı köylüler korkuyor!

 Tonya’nın Hoşarlı Köyü hem heyelan, hem de dev kayaların tehdidi altında50 tonluk kayanın tehdit ettiği Hoşarlı Köyü, heyelan nedeniyle resmen ikiye ayrılıyor. Köylü endişeli ve çaresiz, yağmurlu havalarda uyku yok. Önlem çağrılarına yanıt da gelmiyor. Ç

Tonyalı köylüler korkuyor!

 

Tonya’nın Hoşarlı Köyü hem heyelan, hem de dev kayaların tehdidi altında
50 tonluk kayanın tehdit ettiği Hoşarlı Köyü, heyelan nedeniyle resmen ikiye ayrılıyor. Köylü endişeli ve çaresiz, yağmurlu havalarda uyku yok. Önlem çağrılarına yanıt da gelmiyor.
 
ÇATLAK VE ÇÖKME
 
2010 yılında Yardımlı Deresinin taşması, üzerindeki köprünün yıkılması ve toprak kaymalarına neden olan büyük selle gündeme gelen Hoşarlı Köyü’nde dere ıslahının bir türlü sağlıklı yapılmaması, köylüyü korkutuyor. 150 haneli köyün birçok yerinde 2’şer, 3’er metrelik toprak kayması, yollarda ve bazı evlerin temellerinde ise gözle görülür çatlaklar var.
 
KURTARICI AĞAÇ
 
İkinci büyük tehlike dev kayalar. Afet İşleri Genel Müdürlüğü uzmanları raporuna göre, köy yamacında bulunan her biri 40-50 ton ağırlığındaki kayaların düşme tehlikesi var. Ama aynı raporda, alttaki ağaçların düşen kayaları engelleyeceği ve durdurabileceği kanaatine varılmış. Ve yüzlerce kişinin can simidi olarak belirlenen o ağaçların kesilmesi ise yasak değil.
 
MUHTAR TEDİRGİN
 
Hem heyelan, hem de kayalarla ilgili olarak defalarca dilekçe yazan Muhtar Muhammet Birinci, “Sağ olsunlar dereye tahkimat duvarı yapıldı ama güçlü değil, mesafe kısa. Şimdiden duvarların altı açıldı, bir selle hepsi yok olur. Kayalarla ilgili ise nereye başvursak sonuç alamadık. Köylü korku dolu geceler geçiriyor ama derdimize çare bulamadık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel