Tonya'da Almanya parmağı var!

MEMUR-SEN Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara, Almanya ile yaşanan krizin sadece Gezi olaylarından kaynaklanmadığını ve aynı zamanda Alman Vakıf ve Dernekleri’nin de Türkiye’de gerçekleşen kalkınma hareketlerini sabote etmeye çalıştığını belirtti. Kara, “Avrup

Tonya'da Almanya parmağı var!

MEMUR-SEN Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara, Almanya ile yaşanan krizin sadece Gezi olaylarından kaynaklanmadığını ve aynı zamanda Alman Vakıf ve Dernekleri’nin de Türkiye’de gerçekleşen kalkınma hareketlerini sabote etmeye çalıştığını belirtti. Kara, “Avrupa’da ekonomik olarak ayakta durabilen ve Türkiye’yi kendine rakip olarak gören sadece Almanya kaldı. Amerika ve İngiltere de Almanya ile birlikte. Belki de Amerika’nın sözcülüğünü Almanya yapıyor. Sadece Gezi olayları ve Bergama da yaşananlar değil, Tonya’da çimento fabrikasına karşı çıkanların da dışarıdan desteklendiğine inanıyorum. Bu sadece Trabzon’daki çevreci insanların karşı çıktığı bir olay değildir” dedi.

Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, Almanya ile yaşanan krizin sadece Gezi olaylarından kaynaklanmadığını ve aynı zamanda Alman Vakıf ve Dernekleri’nin de Türkiye’de gerçekleşen kalkınma hareketlerini sabote etmeye çalıştığını belirtti. Kara, “Almanya ekolünü biz Bergama’dan da tanıyoruz. Almanya’nın bu kadar sert tepki göstermesinin birkaç sebebi var. Hatta Alman Dernekleri tarafından Gezi Parkı eylemcileri ekonomik olarak da desteklendi. Aynı şekilde Bergama’da da bu olayların benzerini gördük. Altın çıkarma konusunda yine Alman Vakıfları ve Dernekleri gelip çevre örgütü adı altında örgütleniyorlar. İstedikleri şey ise ‘Altını siz çıkarmayın, biz çıkaralım, biz kazanalım. Türkiye kendi ayakları üzerinde durmasın’. 3. Havaalanı ve 3. köprünün yapılması, İstanbul Kanal Projesi’nin yapılması ve son olarak kamu da kıyafet serbestliği bu olayların büyümesinde ve uluslararası boyut kazanmasında asıl sebeplerdir. Yani olayların büyümesinde yapılan müdahalenin sertliği ve Taksim’de yapılmak istenen projeler etkili olmamıştır. Amacın Gezi Parkı olmadığı zaten deklare edilmişti” açıklamalarında bulundu.

BÜYÜDÜKÇE ZORLUK ÇEKERSİN
Hükümetin yanlışlarının olduğunu ancak doğrularının daha fazla olduğu için halk desteğini arkasında olduğunu ve Gezi Parkı olaylarında yaşananlar sırasında kimi sanatçıların kendilerini deşifre ettiğini belirten Kara, “Alabora olmuş sanatçılarımız da ne zaman ne tarafa dümen kıracaklarını bilmedikleri için kendilerini de deşifre ettiler. Hükümetin eksiklikleri yada hataları yok diyemeyiz. Ama şunu bilmek lazım ki yapılan doğrular, hatalardan daha fazladır. Dolayısıyla hükümeti ayakta tutan ve halkın da hükümeti desteklemeye devam etmesinin sebebi de budur. Hiç kimse ‘Başbakan dört dörtlük, mükemmel bir insandır’ demiyor. Önemli olan yönetimlerin yaşanan bu olaylardan ders çıkarmasıdır. Diğer taraftan şunu da bilelim ki Türkiye büyük oynadıkça, büyüdükçe bu tarz olaylar mutlaka olacaktır. Geçmişte Türkiye’yi istedikleri gibi yönlendiren siyasi çevreler ve firmalar bu gücü kendilerinde bulamayınca, bazı aydınların şimdi yaptığı gibi belden aşağı vurmaya çalışıyorlar. Gezi olayları da bunlardan bir tanesiydi. Ama büyük olmak böyle bir şeydir. Büyüdükçe ve uluslararası güçlerin işine gelmeyen işler yaptığınızda bu olaylara maruz kalacaksınız” şeklinde konuştu.

ALMANYA, TONYA’YA DA MÜDAHALE ETTİ
Avrupa’da büyük güç olarak sadece Almanya’nın kaldığını ve Türkiye’yi de kendine rakip olarak gördüğünün altını çizen Kara, sadece Taksim’de veya Bergama’da değil Tonya’daki eylemde de Almanya’nın parmağı olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa’da ekonomik olarak ayakta durabilen ve Türkiye’yi kendine rakip olarak gören sadece Almanya kaldı. Fransa zorda, İspanya ve Portekiz zaten batmak üzereler. İngiltere zaten Avrupa Birliği ile hareket etmiyor. Ancak Amerika ve İngiltere de Almanya ile birlikte. Belki de Amerika’nın sözcülüğünü Almanya yapıyor. Sadece Gezi olayları ve Bergama da yaşananlar değil, Tonya’da çimento fabrikasına karşı çıkanların da dışardan desteklendiğine inanıyorum. Bu sadece Trabzon’daki çevreci insanların karşı çıktığı bir olay değildir.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel