Tonya tefeciden mi para alsın?

 Trabzon’un Tonya ilçesin yapılması planlanan ve Tonya’da yaşayan bazı vatandaşların tepkisini çeken çimento fabrikası için konuşan Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt tepkileri olumlu karşılar iken kamuoyuna yanlış bilgi verildiği söyledi. Yaptığı açıklama

Tonya tefeciden mi para alsın?

 

Trabzon’un Tonya ilçesin yapılması planlanan ve Tonya’da yaşayan bazı vatandaşların tepkisini çeken çimento fabrikası için konuşan Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt tepkileri olumlu karşılar iken kamuoyuna yanlış bilgi verildiği söyledi. Yaptığı açıklamada, Ülkemizde 40’ın üzerinde çimento fabrikasının olduğunu ve bunların birçoğu artık şehirlerin içinde kalmış ve faaliyetine devam ettiğini ifade etti.

 Kurt, “İstanbul, Kocaeli, Söke, Trabzon, Ünye çimento bunlardan sadece bir kaçıdır. Yoğun yerleşim bölgelerindeki bu çimento fabrikalarının karını zararını vatandaş olarak gözlemliyoruz. Aynı arkadaşlarımız sahil yoluna da karşı çıkmışlardı. Sahil yolu bazen yeşile, bazen denize, bazen görüntüye zarar verdi. Fakat ulaşımı kolaylaştırdı. Karadeniz’in cazibesini artırdı. Trafik kazasına bağlı ölümleri azalttı.”dedi.

Kurt,“Tonya Çimentonun da elbette hiç zararı yoktur diyemeyiz. Sürdürülebilirlik ilkesine uygun bazı zararları olacaktır. Fakat işsizliğe, göçe, üretime katkısı olacağından yapımı çok daha faydalıdır. Soralım; İşsizlik mi daha zararlıdır, çimento fabrikası mı? İşsizlik yüzünden kaç aile parçalanması yaşanmıştır. Tefeciden para almak, bakkala borç yazdırmak, pazara giden hanımına, okula giden çocuğuna harçlık verememek mi daha zararlıdır. Tonya çimento mu? Trabzon’da iş bulamadığı için gurbet kahrı çekip tepelere yollara selam yollamak mı daha zararlıdır, çimento mu? Yaşlı anne, babayı tek başına Tonya’da bırakıp gitmek mi daha zararlıdır, çimento mu?”sorusunu sordu.

 Olaya tek taraflı bakmamak gerektiğini ifade eden Kurt,” Tonya Belediye Başkanı olarak ben işsiz gençlerin yanındayım, yalnız yaşlılarımızın yanındayım, tefecilerden yaka silkenlerin yanındayım. Fakir fukara fonundan yardım alıp, sokaklarda aylak aylak dolaşıp, dere kenarlarında açı armutla rakı içenlerin yanında değilim. Tonya’ya yapılacak yatırımın, yapılacak üretimin yanındayım. Samimi olarak Tonya Çimentoya karşı çıkan vatandaşlarımın kefili olduğumu sorunlarının çözümünde yanlarında olacağımı ifade ediyorum’. ‘Yirmi yıldır fol deresine çöp döken belediyenin encümenleri siz nasıl çevrecisiniz ve kimin yanındasınız? Eski çöp sahasını ihale edip ıslah eden ve doğaya kazandıran, kanalizasyon arıtma tesisini ihale eden, en modern içme suyu arıtma tesislerine sahip Tonya Belediyesi mi çevreci yoksa çevre konusunda hiç bir şey yapmayan Çevre platformumu daha çevreci sorunu halkımızın takdirine bırakıyorum. Basınımıza saygı ile takdim ederim.”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler