Tonya Festivali bugün başlıyor

Trabzon'un Tonya ilcesinde festival coşkusu. Bu yıl  12. yapılacak olan geleneksel  Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali bu gün başlıyorfeztival 2 gün sürecek. Festivalde ilk olarak Horon ve Kemençe Günü'nde hükümet konağı önünde festival çelengi sunu

Tonya Festivali bugün başlıyor

Trabzon'un Tonya ilcesinde festival coşkusu. Bu yıl  12. yapılacak olan geleneksel  Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali bu gün başlıyor

feztival 2 gün sürecek.

 

Festivalde ilk olarak Horon ve Kemençe Günü'nde hükümet konağı önünde festival çelengi sunulacak, Kürtün Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı Süt Çeşmesi'ne kadar festival yürüyüşü yapılacak. Akşam ise festival alanında Yayla kızı Özlem, Aydın Güner, Gülveren, Adnan Yılmaz, Onay Şahin ve Davul –Zurna gurubu Sinan, Ali Kemal Aktaş, Halk Oyunları gösterisi İzmir Zeybek Ekibi sahne alacak.

 

Festivalin ikinci günü ise saat 14.00'da yarışmalarla başlayacak. En iyi tereyağı yarışması, en iyi püskül yarışması, yayık yayma yarışması, en çok süt veren çiftçinin ödüllendirilmesi, yarışmaları yapılarak dereceye girenlere ödülleri verilecek. Saat 18.00'de festival alanında Hami Çakıcı, Neşat Aydın, Gizem Kara, Yavuz Tonyalı, Özlem Özdil sahne alacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler