Toki’nin bu projesini kim çizdi?

Trabzon Belediye Meclisi'nin 3 Haziran tarihinde aldığı kararla birlikte Dönüşüm Planı içerisine alınan Zağnos Vadisi'nin Maraş Vadesi ile Sahil Yolu arasında kalan Pazarkapı Mahallesi'nin kapsam dışında bırakılması için belediyeye yapılan yoğun itirazlar

Toki’nin bu projesini kim çizdi?

Trabzon Belediye Meclisi'nin 3 Haziran tarihinde aldığı kararla birlikte Dönüşüm Planı içerisine alınan Zağnos Vadisi'nin Maraş Vadesi ile Sahil Yolu arasında kalan Pazarkapı Mahallesi'nin kapsam dışında bırakılması için belediyeye yapılan yoğun itirazlar belediye meclisinin kararını değiştirmedi.

Dün yapılan toplantı da 101 vatandaşın Trabzon Belediyesi'ni dilekçe ile başvurarak bu planın iptal edilmesini istemesine karşılık meclis planlama alanının yerini aynı şekliyle onayladı.

39 bin m2'lik alanın dönüşüm projesi kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle Pazarkapı esnafı ve vatandaşlar yıllardır yaşadıkları yerden çıkmak zorunda bırakıldıklarını ayrıca bütün birikimlerini buralara yatırdıkları için dönüşüm projesi içerisinde olmak istemediklerini kaydettiler.

TOKİ İNDİRİM YAPACAK
Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alacak Pazarkapı mahallesi sakinlerine Toki kıyak yapacak. TOKİ burada yapılacak olan işyerleri ve evlerden Pazarkapı sakinlerine öncelik tanıyıp yüzde 30 indirim yapacak.Ayrıca evi istimlak edilen vatandaş TOKİ'den istimlak parası talep etmediği taktirde TOKİ burada yapacağı binalardan alacak olan vatandaşların istimlak parasını peşinat olarak sayacak.

Vatandaşlar ise Projenin çiziminde birilerinin korunduğu ve projenin zikzaklar çizdirilerek birilerinin arsasının paha biçilmez değere ulaştırılacağını iddia ettiler .

PAZARKAPI MECLİSE GELDİ

Nusret Onur'un başkanlığında toplanan belediye meclisinde konu masaya yatırılırken yapılan toplantıya Pazarkapı Mahallesi'nden gelen 15 kişi de katıldı.

Pazarkapı esnafı adına konuşan Temel Göker "Projede TOKİ ve bazı kişilere rant sağlandığı yönünde endişelerimiz var.

Pazarkapı ile Zağnos ve Tabakhane'yi kimse bir tutmaya kalkmasın. Burası bir ticaret merkezi ve İpek yolu'na ev sahipliği yapan bir yer. Buraya yapılacak olan ticaret merkezleri ile birlikte birilerine rant sağlanacak. Biz ise işyerlerimizden çıkartılacağız evlerimizi terk etmek zorunda kalacağız. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerine yer verdi"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel