TOKİ sakinlerinin beyaz esareti

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesinde bulunan TOKİ Konutları sakinleri sabah evlerinden işlerine gidebilmek için çıktıklarında yollarının kar nedeniyle kapalı olduğunu ve dolmuşların işlemediğini görünce duruma tepki gösterdiler. Konuyla

TOKİ sakinlerinin beyaz esareti

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesinde bulunan TOKİ Konutları sakinleri sabah evlerinden işlerine gidebilmek için çıktıklarında yollarının kar nedeniyle kapalı olduğunu ve dolmuşların işlemediğini görünce duruma tepki gösterdiler.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldızlı TOKİDER Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Selçuk, Yıldızlı TOKİ’de, yöredeki diğer konutlarda ve çevre köylerle birlikte yaklaşık 7 bin kişinin bu sabah büyük bir mağduriyet yaşadığını söyledi.

 

Selçuk, Yıldızlı Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmalarına saat 09.00 sıralarında başladığını ve yolların ancak saat 11.00’dan sonra sağlıklı işlemeye başladığını ifade ederek “Bu sabah büyük bir mağduriyet yaşadık. Binlerce kişi işlerine zamanında gidemedi. Tam bir vurdumduymazlık vardı. Karın geleceği belliydi ancak yetkililer buna rağmen hiçbir tedbir almamıştı. Vatandaş işine gidebilmek için uzun süre yürümek zorunda kaldı” dedi.

 

Yıldızlı Belde Belediye Başkanı Yahya Tarakçı ise 2 gündür Ankara’da bulunduğunu ifade ederek “Ekiplerimize duyarlı olmaları konusunda uyarmıştık. Kar yağışı sabah ani bastırdığı için bir gecikme olmuş olabilir. Zaten grayderimiz yok sadece 2 kamyonla tuzlama ve kumlama çalışması yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bize de hak vermelerini istiyoruz. Kısıtlı imkanlarla görev yapıyoruz” savunmasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel