TMO'ya istifa çağrısı!

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Toprak Mahsulleri Ofisi yöneticilerine tepki göstererek kendilerini istifaya davet etti. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Ci

TMO'ya istifa çağrısı!

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Toprak Mahsulleri Ofisi yöneticilerine tepki göstererek kendilerini istifaya davet etti.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav,Toprak Mahsulleri Ofisi, 2008 yılında aldığı fındığı 1 ay önce satmaya karar verdiğini hatırlatarak "1 ay önce Toprak Mahsulleri Ofisi, 2008 yılında aldığı fındığı satmaya karar verdi. Fındığın fiyatını açıkladı, 4.8 kuruş. 15 Ağustos'a kadar buna bir süre verdi. 15 Ağustos'a kadar satış yapacaklarını söylediler. Dün akşam itibariyle fiyata 1 lira zam yaptılar. 1 aylık süre içinde toprak mahsulleri ofisinin satmış olduğu fındık miktarı 55 bin ton civarında bugün yapılan fiyat farkı 50 milyon TL'nin üzerinde. Bu ürünü Türkiye genelinde alan belli firmalar var. Şimdi bizim aklımıza şöyle bir soru geliyor. Acaba bu firmalar bu fındığı aldıktan sonra o firmalara kazanç sağlamak için mi yaptılar. Bunun başka bir ekonomik gerekçesini biz bulamıyoruz. Fındık rekoltesi 1 ay öncede düşüktü. Bugün konuşulan 400-450 bin ton civarındaydı herhangi bir değişiklik olmadı. Belki şöyle bir savunmaları olabilir, fındık rekoltesi düşük biz arttırdık fiyatı. Bunu söyleme hakları yok çünkü bir ay öncede fındık rekoltesi bugün konuşulan gibiydi. Bu işin arka planında, bu malı elinde stok edenlerin acaba bir baskı sonucumu bu fiyat arttırıldı bunlara bir kazanç sağlamak için veya bir başka kurumun Fiskobirliği de düşünebiliyoruz. Doğrusu bilmiyoruz ama önümüzdeki günlerde bunlar netleşecek" dedi.

Üç yıllık fındığı 5.8 TL satışa çıkarıldığı taktirde yeni sezonda fındık fiyatının yüksek olacağına dikkat çeken Cirav, "3 yıllık fındık 5.8 liraya satışa çıkartıldığı takdirde önümüzdeki yeni fındığın fiyatı da bu bağlamda yüksek olacak. Bunun üreticiye faydası olacaktır ancak fındığın geleceği için olumsuzluk sinyalleri yine başlamıştır. Toprak Mahsulleri Ofisi yöneticilerinin, başta genel müdür ve fındıkla ilgili birim yöneticileri derhal istifa etmeleri lazım. 2008 yılında da böyle bir yanlış bir iş yaptılar. Serbest piyasada 4.5 TL olan fındığın kendileri fiskobirliğe 1 TL'ye vererek serbest piyasayda fındığı 2 TL'ye düşürdüler. diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler