Tiyatro binası yıkılacak mı?

Trabzon Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 3. Lise-lerarası Tiyatro Festivali ile ilgili konuşan Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nin kentsel dönüşüm alanı içinde olduğunu be

Tiyatro binası yıkılacak mı?

Trabzon Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 3. Lise-lerarası Tiyatro Festivali ile ilgili konuşan Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nin kentsel dönüşüm alanı içinde olduğunu belirterek yıkılacağını söyledi.

Alanın yeşil alan olarak kalacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Yeni tiyatro sahası Çömlekçi ya da Akyazı dolgu alanında yapılabilir” dedi.   
 
Trabzon Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri 3. Liselerarası Tiyatro Festivali’yle ilgili basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nin kentsel dönüşüm içinde olduğunu belirterek, yıkılacağını söyledi.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİNDE 
Son 5 yıldır Trabzon’un gündeminde olan Atapark’taki Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nin yıkılıp yıkılmayacağıyla ilgili bir soruya cevap veren Gümrükçüoğlu, "Orası bir protokol uyarınca TOKİ ile belediyemiz arasında kentsel dönüşüme tabi olan bir alandır" dedi. 
 
AKUSTİK SORUN DEĞİL
Gazetecilerin yönelttiği, "Haluk Ongan Sahnesi’nin akustik özelliği açısından çok nadide sahnelerden biri olduğu sanatçılar tarafından da ifade ediliyor?” şeklindeki soruya ise Başkan Gümrükçüoğlu, "Günümüz teknolojisinde akustik özelliğin en mükemmel şekilde gerçekleştirilmesi zor olmasa gerek. Zaten Trabzon'umuz uluslararası kongrelerin yapılacağı, kültür sanat etkinliklerinin yapılacağı bir kent oluyor. Bu tür etkinliklerin yapılabileceği daha güzel salonlar inşa edilebilir" dedi.
 
ÜÇ ALTERNATİF VAR
Haluk Ongan Sahnesi'nin yıkılıp taşınacağı yer konusundaki alternatifleri de anlatan Gümrükçüoğlu,"Bunun için alan arayışımız sürmektedir. İlki Avni Aker, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu bölgesinde, ikincisi; Çömlekçi Kenstel Dönüşüm Projesi diğeri ise Akyazı dolgu alanıdır. Trabzon'a yakışır büyük bir  kültür sanat merkezi yapmak istiyoruz. Akustiği, teknik donanımları ile modern, her fonksiyonu içinde barındıran bir kültür sanat merkezi yapacağız" dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, Haluk Ondan Sahnesi'nin yıkıldıktan sonra yanındaki binaların da yıkılacağını ve buranın yeşil alan bölgesine katılacağını söyledi.    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel