Tıp fakültesinden ihtar almışları attık

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesinde çalışmaktayken işten çıkarılan işçiler bir süredir işe geri dönmek için eylem yapmaktaydı. İşçilere üzücü haber KTÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Baykal’dan geldi. Baykal yaptığı açıklamada Kamuoyunda beli

Tıp fakültesinden ihtar almışları attık

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesinde çalışmaktayken işten çıkarılan işçiler bir süredir işe geri dönmek için eylem yapmaktaydı. İşçilere üzücü haber KTÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Baykal’dan geldi. Baykal yaptığı açıklamada Kamuoyunda belirtildiği gibi işten çıkanların yerine kimse alınmayacak söyledi. Baykal,”Hatta benim başladığımdan bu yana alım yapılan işçi yok. Ayrıca biz işçi falan çıkartmadık. Bu çok yanlış bir algı. Biz sadece KTÜ ve tıp fakültesinde hizmet alımında işçi sayısını azalttık. Dedim ki siz yeni bir ihaleye giriyorsunuz, bu hastaneyi kaç kişiyle döndürürsünüz. Ona göre hesabınızı yapın. Arkadaşlarda 340 olan sayının 270’lere düşeceğini söylediler ve 270 kişiyle ihaleye çıkıldı. Dolayısıyla işçiler seçildi alındı. Ben arkadaşlara elinizi vicdanınıza koyun karar verin dedim, onlar da verdi.”dedi. 

İşten kimlerin çıkarıldığı konusunda doğru karar verdiklerine inanıyor ve güveniyorum söyleyen Baykal, “Niye böyle söylüyorum çünkü bu arkadaşların çoğu ihtar almış, işlem yapılmış arkadaşlar. Dolayısıyla benim bir endişem yok. Hiç kimse iyi çalışan bir elemanından vazgeçmez. Dolayısıyla kişisel ayrım, sosyal durumu, hangi partiye mensup gibi bir durum asla yok. Kişisel çıkarlar doğrultusunda yapıldığına zerre kadar şüphem olsa arkadaşlara bu işi bırakın derim. Ben ihale yaptım 270 kişiyi aldım. Bu sayıyı bir kişi daha artırmam mümkün değildir. Eylemler sonuç vermeyecektir.”şeklinde konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel