Ticaret Odası'ndan eğitim

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısında ‘Ticari alacaklarda sigorta’ başlıklı bir sunum gerçekleştiren Gürcan Fidan Euler Hermes'in 2007'de risk yönetim ofisini kurarak Türkiye pazarında çalışmalara başladıklarını söyledi. Merkezi

Ticaret Odası'ndan eğitim
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısında ‘Ticari alacaklarda sigorta’ başlıklı bir sunum gerçekleştiren Gürcan Fidan Euler Hermes'in 2007'de risk yönetim ofisini kurarak Türkiye pazarında çalışmalara başladıklarını söyledi. Merkezi İstanbul'da bulunan Hermes'in 2012 yılında yüzde 59'lük büyüme ile 11.4 milyon euro pirim üretimine ulaştığını aktardı. 
Euler Hermes Sigorta Şirketi Satış Müdürü Gürcan Fidan, ticari alacaklarda sigorta sistemini iş dünyasının kullanımının giderek arttığını belirterek, sistemin firmalara güvenli ticaret yapmalarını sağladığını vurguladı.
Sistemin firmalara doğru alıcıları seçmesini ve yeni pazarlara girmesini desteklediğini kaydeden Fidan, "Dünya’da Alacak Sigortası kullanan firmaların yüzde 49’u ihtiyaç duyduğu banka kredisini bulabilirken bu oran Alacak Sigortası kullanmayan firmalarda yüzde 34’te kalmaktadır. Ticari alacaklar ortalama olarak bir firmanın aktif büyüklüğünün yüzde 40’ını oluşturmaktadır. Şirketinize olan borçların ödenmemesi, kar marjınızı daraltacak, cironuzun daralmasına yol açacaktır” dedi.
Euler Hermes Sigorta Şirketi Satış Müdürü Gürcan Fidan, Türkiye'de patron olmanın çok zor olduğunu kaydederek, bütün iş süreçlerini takip etmek zorunda kalan patronların sistemi kullanmakla rahat ticarete adım attığını dile getirdi.
Karşılıksız çeklerin ticaret hayatını olumsuz etkilediğini ifade eden TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ise, güvenli ticaret için dünyada kullanılan ve ülkemizde de yaygınlaşan ‘ticari alacaklarda sigorta’ uygulanmasının iş dünyası açısından fayda sağlayacağını söyledi.
Euler Hermes Sigorta Şirketi Satış Müdürü Gürcan Fidan'a sunumunun ardından TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından oda plaketi takdim edildi.
 
20130807aw000615_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel