TGC'den Taraf'a sert uyarı!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti , Taraf gazetesinde yazar olan Sedat Tunalı'nın hiçbir gerekçe gösterilmeden yazılarına son verilmesine sert bir şekilde tepki gösterdi.TGC tarafından yapılan açıklamada, kendisini özgürlükçü olarak nitelendiren Taraf Gazetesi

TGC'den Taraf'a sert uyarı!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti , Taraf gazetesinde yazar olan Sedat Tunalı'nın hiçbir gerekçe gösterilmeden yazılarına son verilmesine sert bir şekilde tepki gösterdi.

TGC tarafından yapılan açıklamada, kendisini özgürlükçü olarak nitelendiren Taraf Gazetesinin bu davranışının gazete tarihine düşürülen kara bir leke olduğuna dikkat çekildi.

İşte TGC tarafından Taraf Gazetesine yapılan çağrı;

"Cemiyetimiz üyesi Sedat Tunalı’nın yazılarına, Taraf Gazetesi’nin yeni yönetimince hiçbir gerekçe gösterilmeden son verilmiştir.

Genel Yayın Yönetmeninin gazetesindeki çalışma arkadaşlarını seçmekten
daha doğal bir hakkı olamaz. Bu anlamda yeni yönetimin Sedat Tunalı ile çalışmamak gibi bir tasarrufunu anlayışla karşılarız. Ancak Taraf gazetesinden hiçbir ücret almadan yüzlerce makale yazan ve son dönemde Türk Futbolu’nda şike operasyonu nedeniyle meydana gelen kirliliğe yönelik konulara ağırlık veren Sedat Tunalı’nın yazılarına, okurlarına veda fırsatı bile vermeden son verme kararı, özgürlükçülük iddiasındaki Taraf’ın tarihine kara bir leke olarak düşmüştür.  En başta kendi okuruna saygısızlık eden Taraf’ın, evrensel nezaket kurallarından ve okura saygıdan habersiz olduğuna tanıklık etmek cemiyetimizi ve demokrat kamuoyunu derinden yaralamıştır.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak, varoluşunu demokratikleşmeye adadığı iddiasındaki Taraf’ı kendi gerçeğiyle yüzleşmeye ve başta Sedat Tunalı ile okurları olmak üzere kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel