TGC'de müslümanlar için toplantı

     Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısına, kentte temsilciliği bulunan 17 farklı sendika ve derneğin bazı yönetici ve üyeleri katıldı.      Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Kara, Arakanl

TGC'de müslümanlar için toplantı

     Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısına, kentte temsilciliği bulunan 17 farklı sendika ve derneğin bazı yönetici ve üyeleri katıldı. 
     Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Kara, Arakanlı Müslümanların anayurtlarında yıllardır Budist yöneticilerin baskısı altında tutulduğunu belirterek, bu baskıların yerini alan katliamlar nedeniyle binlerce Müslümanın hayatını kaybettiğini ifade etti. 
     Myanmar hükümetinin bu vahşete bir an önce son verilmesi için harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Kara, şöyle devam etti: 
     ''Yaşanan bu trajedinin sorumlusu Rakhine etnik grubunu Rohingyalı Müslümanlara karşı yıllardır kışkırtan Myanmar rejimidir. Yılardır Müslümanlara yönelik ayrımcı politikalarla Arakan bölgesindeki Müslümanların yaşam, inanç, mülkiyet ve vatandaşlık gibi temel haklarını ellerinden alan bu rejim, yüz binlerce insanı komşu ülke Bangladeş'e sürmüş ve bu sürgünlerde iki ülke arasındaki nehirlerde büyük trajediler yaşanmıştır. Bugün itibariyle Bangladeş'e sığınan Arakanlı mülteci sayısı 300 bini aşmıştır.'' 
     Kara, bölgede yaşanan açlığın ve sefaletin insanları tehdit ettiğini belirterek, ''Bugün İslam ülkeleri olarak hep birlikte sahip olduğumuz nimetlerin şükrünü eda etme adına fitrelerimizi, zekatlarımızı, sadakalarımızı güvenilir yardım kuruluşları ve diğer vasıtalarla Arakan Müslümanlarına uzatma zamanıdır'' ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel