TGC Başkanı Özdemir'in gazetecilere mesajı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, çalışan gazeteciler olarak çalışamayan gazetecilerin de sorunlarının dile getirilmesi gerektiğini belirtti. Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 53 yıl önce çıkar

TGC Başkanı Özdemir'in gazetecilere mesajı
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, çalışan gazeteciler olarak çalışamayan gazetecilerin de sorunlarının dile getirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 53 yıl önce çıkarılan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği günün Çalışan Gazeteciler Günü veya Bayramı olarak kutlandığını ifade etti.
 
Çalışan gazeteciler olarak çalışamayan gazetecilerin de sorunlarının dile getirilmesi gerektiğini kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:"Çalışmayan gazetecilerimize yeniden gazete, televizyon veya diğer yayın kuruluşlarında iş bulmak amacıyla çaba sarf edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Gazeteciliği, nokta kadar menfaat uğruna virgül gibi eğilmeyenler mesleği olarak gördüğümüzü bir kez daha hatırlatma ihtiyacı, dün ak dediğine bugün kara diyen gazetecilerin varlığından doğmuştur. Ne acıdır ki bizler onlarla aynı kefede anılıyor, dışlanacaksak onlarla birlikte dışlanıyor, tebrik edileceksek yine onlarla birlikte tebrik ediliyoruz. Bütün bunların bilincinde olarak gazetecilerin haklarının iyileştirilmesi yönünde atılan adımların yıl dönümü şeklinde kutladığımız bu bayramın, işlerinden olan gazeteciler için de bir bayram olmasını canı gönülden diliyoruz."
 
Özdemir, TGC olarak bu yılın 10 Ocak tarihinin "Çalışamayan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmasının daha anlamlı olacağını düşündüklerini belirterek, bu vesileyle 10 Ocak 2014'ün, çalışamayan gazetecilere yeni umut kapıları açmasını dileyerek tüm gazetecilerin gününü kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel